Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) aanpak in Amsterdam Nieuw-West

Array

De Staalmanplein / Delflandpleinbuurt in Nieuw-West is als eerste Amsterdamse wijk van start gegaan met de Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) aanpak. Tijdens de opening van het Staalmanpark op woensdag 6 juli ondertekenden de gemeente, lokale partijen en bedrijven een intentieverklaring. Hierin geven zij aan samen te gaan werken aan een gezonde jeugd voor deze en toekomstige JOGG-wij.

Gezonde keus wordt makkelijke keus
Er gaat de komende tijd een hoop gebeuren in de eerste JOGG-wijk van Amsterdam. Gemeente, lokale partijen en bedrijven gaan de bewoners stimuleren om meer te bewegen en gezonder te eten. Dit is nodig, want ruim 20% van de kinderen in deze wijk heeft overgewicht, waarvan bijna 10% ernstig. Een greep uit de interventies: genoeg speelplekken die kinderen stimuleren tot beweging, veilige wandel- en fietspaden, beweegprogramma’s voor jonge kinderen, samenwerking met supermarkten en voorlichting voor ouders door middel van interactief theater. Hiermee moet de gezonde keus, de makkelijke keus worden.

“Ik ben heel blij dat publieke en private partijen zich samen inzetten voor de JOGGaanpak. We hebben een gedeelde verantwoordelijkheid voor een gezonde jeugd. Met elkaar hebben we de kennis en middelen om tot nieuwe, innovatieve ideeen te komen die resultaat boeken.” Eric van der Burg, wethouder Sport en Zorg.

Intentieverklaring
De ondertekening van de intentieverklaring vond plaats tijdens de opening van het Staalmanpark. Na een sportieve oefening proostten de afgevaardigden van lokale partijen en bedrijven met een gezonde smoothie op de samenwerking. Albert Heijn verzorgde daarna voor de kinderen van twee basisscholen uit de buurt en de lokale JOGG-partijen en -bedrijven een ‘Eet het beter-lunch’. De volgende partijen en bedrijven doen mee aan de lokale JOGG-aanpak: Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Nieuw-West. GGD, Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling, AGIS, Albert Heijn, ANMEC, Cargill, Community Centrum de Einstein, Combiwel, Cordaan Thuiszorg, De Alliantie, De Key, Hogeschool van Amsterdam, Stichting Impuls, Join the Pipe, Nestlé Healthy Kids Global Programme, Uitvoeringsorganisatie OSA, Sciandri, Ziekenhuis Slotervaart , Basisschool St. Jan de Doper, VU Sport Science en VUmc EMGO Acwp Jeugdgezondheidszorg.
[Convenant Overgewicht]

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen