British Medical Association raadt facebook contacten en twitteren met patiënten af

0
310

De British Medical Association (BMA) heeft artsen geadviseerd om niet te “facebooken”  en te twitteren met huidige en voormalige patienten te aanvaarden en moeten overwegen “conservatieve privacy-instellingen ‘waar mogelijk. De richtlijnen zijn genoemd. De BMA legt uit dat er problemen kunnen optreden als de grenzen van de arts-patient relatie vervagen. De BMA voegt eraan toe dat de ethische en wettelijke plicht om het patientenvertrouwen te beschermen en dus geen uitlatingen te doen over patienten op het internet en naar andere media. De BMA vind het ongepast om informele, persoonlijke of denigrerende opmerkingen over patienten of collega’s op de openbare internetfora te posten. Artsen en medische studenten die online actief zijn,hebben een ethische verplichting om belangenconflicten te vermijden.

Eerder deze week verschenen soortgelijke richtlijnen van de Britse beroepsvereniging van verpleeg- en verloskundig personeel (NMC). Daarbij werd verwezen naar leden die Facebook ‘oneigenlijk’ zouden hebben gebruikt.

Vorig artikelGevaarlijke kwallen in de Middellandse Zee
Volgend artikelOud-geletruidrager Teun van Vliet fietst tegen darmkanker
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.