Skydiven of gewoon een rondje vliegen

Array

Vereniging Spierziekten Nederland Nieuws
Mensen met een ernstige spierziekte zijn op 11 september van harte welkom op Rotterdam Airport om samen met een instructeur een parachutesprong te maken. Te heftig? Gewoon een rondje met het vliegtuig kan ook!

skydiven
VSN Spierziekten Nederland kreeg de onderstaande uitnodiging voor haar leden van de organisatie Topsport for Life:
Datum:
zondag 11 september 2011 aanvang 16.00 uur
Lokatie: Rotterdam Airport, Zaventembaan 5 te Rotterdam

Wat gaat er gebeuren?
Er wordt een aantal vluchten gemaakt waarbij er per vlucht 3 mensen een tandemsprong kunnen maken met een ervaren instructeur waarbij er ook foto- en videoopnamen van de sprong worden gemaakt, en er ook plaats is voor een aantal mensen om als passagier in het vliegtuig mee te gaan en het springen dus van dichtbij mee te maken.
Nadat de tandemsprongvluchten zijn afgelopen wordt er nog een speciale ‘Rememberance Flight’ gedaan ter herdenking aan de bedenker van ons programma Buddies for Life: Louis van de Moosdijk. Louis was bij leven ook een zeer gepassioneerde en ervaren skydiver en voorzitter van Skydive Rotterdam. Van deze vlucht, waarbij de leden van Skydive Rotterdam in formatie een vrije val gaan maken, worden ook foto- en videoopnamen gemaakt.

Voor wie:

1. voor ernstig zieke mensen met de naaste familie
2. vrijwilligers en supporters van Topsport for Life
3. overige geïnteresseerden

Kosten:
Voor deelnemersgroep 1 zijn er geen kosten aan verbonden. Voor deelnemersgroepen 2 en 3 zijn de kosten minimaal EUR 220 voor een tandemsprong en EUR 75 om als passagier mee te vliegen. Wij stimuleren echter deze mensen of bedrijven om een hoger bedrag als sponsorgeld mee te brengen. De opbrengst van de sprongen en de ‘meevliegers’ gaat naar ons programma Buddies for Life.
En natuurlijk is iedereen van harte welkom om als toeschouwer het evenement vanaf de lokatie van Skydive Rotterdam mee te maken.

Overige:
Voor degenen die springen en meevliegen is het verstandig even toestemming te vragen van een arts als ze patient zijn. Let op: een spierziekte hoeft geen belemmering te zijn. Ook op Texel hebben inmiddels heel wat jongeren met een spierziekte een parachutesprong gemaakt.
Verder is een normale fysieke toestand voldoende, max. 100 kg voor de tandempassagier. Voor meer info over tandemspringen verwijzen wij gemakshalve naar www.skydiverotterdam.com
Wil je als co-sponsor optreden bij dit evenement? Informeer dan vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Geïnteresseerden voor dit spectaculaire sportieve Topsport for Life- event kunnen zich hiervoor, liefst zo snel mogelijk, nu opgeven door een mail te sturen naar:
[email protected]
Ook voor vragen kun je naar dit adres mailen.

Voor meer informatie zie: www.topsportforlife.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen