Opbrengst Bolletjesfiets 5.600 euro voor Artsen zonder Grenzen

Array

Met een bod van 5.600 euro is vanmorgen om 9.00 uur de veiling van de ‘Bolletjesfiets’ van Johnny Hoogerland gesloten. Deze hoogtechnologische fiets werd speciaal voor Hoogerland ontwikkeld door Ridley Bikes, partner van de Vacansoleil-ploeg. De opbrengst van de veiling gaat Tour for Life, een internationale wielertocht ten bate van Artsen zonder Grenzen.

Kippenvel
“Ik ben hier zó blij mee, ik geef de fiets aan mijn vader die mijn hele leven voor mij heeft klaar gestaan. Ik weet zeker dat ik hem kippenvel ga bezorgen!”, zegt de hoogste bieder Arjan Teeuwen.

Overhandiging in Surhuisterveen
Op dinsdag 2 augustus overhandigt Hoogerland de ‘Bolletjesfiets’ persoonlijk aan de nieuwe eigenaar. De uitreiking van de fiets vindt plaats voorafgaand aan het Criterium van Surhuisterveen, om 18.30 uur op het Torenplein in die plaats. Artsen zonder Grenzen is hierbij aanwezig om Hoogerland persoonlijk te bedanken voor zijn geweldige bijdrage aan de opbrengst van Tour for Life.

Tour for Life 2011: 28 augustus t/m 4 september
Tour for Life is de spectaculaire 8-daagse wielertocht van Italie naar Nederland voor Artsen zonder Grenzen. De ploegen, bestaande uit 6 tot 9 amateurrenners, geven alles voor een groots doel: een heroïsche 1.250 km op de fiets én 15.000,- euro of meer aan sponsorgeld voor Artsen zonder Grenzen. De ploegen starten op 28 augustus 2011 in de Italiaanse Alpen. De Cauberg in Zuid-Limburg is het toneel van de emotionele finish op 4 september. Iedere dag staat de amateurs een nieuwe bijzondere klassieke etappe van gemiddeld 150 kilometer te wachten. Klassiekers uit de Tour de France, zoals de Alpe d’Huez, de Col de la Croix de Fer en Col de la Madeleine staan op het programma. Alle ins & outs over de Tour for Life zijn te vinden op www.tourforlife.nl.

Over Artsen zonder Grenzen
Artsen zonder Grenzen is een onafhankelijke, medische noodhulporganisatie die wereldwijd mensen helpt, ongeacht hun afkomst, religie of politieke overtuiging. Voorop staat het redden van levens en het verlenen van medische hulp aan slachtoffers van oorlogen, rampen en epidemieen. Door eigen teams te sturen (artsen, verpleegkundigen en andere specialisten), kan Artsen zonder Grenzen zo snel en effectief mogelijk werken. Samen met medewerkers uit de landen zelf, geven zij ter plaatse directe steun aan de bevolking. Artsen zonder Grenzen is onderscheiden met de Nobelprijs voor de Vrede.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen