Eén medicijn tegen hooikoorts en astma

Array

Medicijnen tegen hooikoorts kunnen mogelijk ook lichte astmaklachten verhelpen. Wetenschappers van het Erasmus MC gaan onderzoeken of er één behandeling mogelijk is voor beide aandoeningen.

Neusspray
“Anti-allergiemedicijnen en ontstekingsremmers zijn het antwoord op hooikoorts, vaak als neusspray of tablet”, zegt dr. Heleen Moed van het Erasmus MC. “Wij vermoeden dat deze middelen niet alleen helpen bij hooikoorts, maar ook bij het verminderen van milde astmaklachten”, aldus de onderzoekster op de site van het Astmafonds.

Kinderen
Het onderzoek wordt uitgevoerd onder vierhonderd kinderen met hooikoorts, van wie de helft ook astma heeft. Tegelijk wordt bij deze kinderen onderzocht welke behandeling het beste werkt tegen hooikoorts.

Dieseluitstoot
Het onderzoek is een van de tien nieuwe pprojecten waar het Astma Fonds – binnenkort omgedoopt tot Longfonds - een kleine € 3 miljoen voor uittrekt. Ander onderzoek richt zich onder meer de invloed van dieseluitstoot op mensen met een longziekte en de rol van specifieke eiwitten voor een goede longfunctie.

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen