´I am Florence´ app van Logica niet warm ontvangen bij verpleegkundigen

Array

75% van de verpleegkundigen hebben geen interesse in wergerelateerde apps. Verpleegkundigen willen in hun vrije tijd niet geconfronteerd worden met speodgevallen in de  woonomgeving spoedgevallen zijn, dat blijkt uit de stelling op Bijzijn. Logica heeft een app heeft gebouwd, die levens zou kunnen redden, door de inzet van zorgprofessionals in de omgeving.  Met ´I am Florence´ krijgen mensen met medische ervaring, zoals artsen en verpleegkundigen, een signaal op hun smartphone als er een noodgeval in hun buurt is. Met de nieuwe ‘I am Florence’ app van Logica kunnen verpleegkundigen een signaal op hun smartphone krijgen als er een noodgeval in hun buurt is.

De ‘I am Florence’ app wordt geactiveerd zodra dit door omstanders is gemeld aan een alarmcentrale. Als iemand bijvoorbeeld wordt getroffen door een hartaanval krijgt iedere gebruiker in een cirkel van enkele honderden meters rond het noodgeval een bericht met informatie over de locatie, de aard van het ongeval en de dichtstbijzijnde nooduitrusting, zoals waar een defibrillator zich bevindt.

Op de stelling ‘Elke verpleegkundige moet op haar smartphone een app ‘Florence’ downloaden zodat ze altijd hulp kan verlenen’ antwoordde 75 procent van de verpleegkundigen dat ze zo’n app liever niet heeft.De ‘I am Florence’ applicatie is in Nederland ontwikkeld door Logica en bevindt zich op dit moment nog in de testfase.

Bron: Bijzijn & Logica

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen