Stede Broec geeft inhoud aan gezondheidsbeleid

Array

10-08-2011 Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten een bedrag van EUR 8.584 bij te dragen aan het scholenproject ´IK Lekker Fit!?’.
Het project duurt drie jaar en start na de zomervakantie op basisschool ’t Palet. Het project is onderdeel van het lokale gezondheidsbeleid. Het tegengaan van overgewicht is door de gemeenteraad als speerpunt benoemd in het streven tot een gezonde leefstijl onder de inwoners van Stede Broec.

`IK Lekker Fit!?’ is er op gericht om leerlingen, leerkrachten en ouders bewust te maken dat er een samenhang is tussen goed eten, goed bewegen en een goede gezondheid. Je zou ook kunnen zeggen dat het plan bijdraagt aan bestrijden van bewegingsarmoede en overgewicht. Het project wordt uitgevoerd door Sportservice Noord Holland in samenwerking met de GGD Hollands Noorden en het onderwijsteam van ’t Palet. Bij een goed verloop hoopt het college dat het project geheel of gedeeltelijk ook op andere scholen ingevoerd kan worden. 10-08-2011

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen