De Noorderbrug honderdste partner van 1.000.000 druppels

Array

Zorginstelling De Noorderbrug heeft zich als honderdste organisatie aangesloten bij het duurzaamheidsproject 1.000.000 druppels. Gezamenlijk proberen deze organisaties om voor eind 2012 een miljoen mensen te bereiken met een boodschap van duurzaamheid. Doel is om deze mensen bewuster te maken van hun eigen rol in duurzaamheid. Slechts twee weken geleden werd 1.000.000 druppel gelanceerd en nu al hebben honderd organisaties zich aangesloten.

De Noorderbrug is een zorginstelling en biedt persoonlijke zorg en ondersteuning aan kinderen, jongeren en volwassenen met hersenletsel (NAH), een lichamelijke beperking en/of doven en slechthorenden. Het werkgebied omvat Noord- en Oost -Nederland. “Wij vinden energiebesparing zowel vanuit de maatschappelijke visie als vanuit de bedrijfsmatige benadering van groot belang. In 2010 is De Noorderbrug gestart met het project energiebesparing. Kern van het plan is dat er bij medewerkers en clienten een bewustwordingsproces over energieverbruik ontstaat. De nadruk lag tot nu toe op het verbruik van gas en elektriciteit. De uitnodiging van Asito om mee te doen aan de actie 1.000.000 druppels sluit naadloos aan bij het lopende energieproject. Energiebesparing is geen tijdelijke aangelegenheid maar moet leiden tot gedragsverandering en daar wil De Noorderbrug zich hard voor maken”, aldus Anja Wierenga, facilitair consulent bij De Noorderbrug.

Win-win
1.000.000 druppels zorgt er niet alleen voor dat een miljoen mensen bewuster met duurzaamheid omgaan, maar levert ook directe voordelen voor de deelnemende organisaties. Organisaties die duurzamer willen opereren, hebben als uitdaging om al hun eigen medewerkers duurzamer te laten denken en doen. 1.000.000 druppels richt zich rechtstreeks tot de medewerkers van de deelnemende organisaties. Op deze manier wordt de organisatie duurzamer van binnenuit. Ook worden er door de deelnemende organisaties kennis en ervaringen uitgewisseld, waardoor een duurzame kennisbank ontstaat.

Over 1.000.000 druppels
1.000.000 druppels wil een miljoen mensen bewuster maken van hun eigen rol binnen duurzaamheid. Om dit doel te bereiken krijgen de deelnemers elke week een duurzame tip toegestuurd, de Druppel van de Week. Deze kunnen ze in hun eigen prive situatie gebruiken. Organisaties die meedoen, krijgen de Druppel van de Week toegestuurd en zorgen zelf voor verspreiding onder hun medewerkers. Particulieren die zich hebben ingeschreven, krijgen de tip via e-mail. Een persoon die zo’n duurzame tip toepast kan worden gezien als een druppel op een gloeiende plaat. Daarom laat 1.000.000 druppels ook zien wat het betekent als een miljoen mensen de tip toepassen. Door dit visueel te maken, wordt de impact van kleine aanpassingen zichtbaar voor de deelnemers. 1.000.000 druppels is een initiatief van schoonmaakorganisatie Asito, die dit project ziet als een volgende stap in duurzaamheid door bedrijven en andere organisaties.

Onder de partners zijn zeer uiteenlopende organisaties zoals de gemeente Almelo, DSM NeoResins, Jarabee Jeugdzorg, Van Gansewinkel, Albron, Timing Uitzendorganisatie, Thuiszorg Service Nederland, Humana, CWS, Centraal Museum Utrecht, CHIO Rotterdam, Gemeente Enschede, Academie Diedenoort Facility Management,Vivare, Intersafe Groeneveld, Involon, Topparken en de seniorenkranten Oud-Rotterdammer, Oud-Hagenaar en Oud-Utrechter.

Particulieren en organisaties kunnen zich kosteloos aanmelden of meer informatie aanvragen via www.eenmiljoendruppels.nl.

Bron: Asito Dienstengroep

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen