Single Sign On tussen iSOFT MicroHIS X en Portavita spaart huisarts tijd

Array

Sinds begin juli kunnen de gebruikers van iSOFT MicroHIS X, het huisartsen-informatiesysteem van iSOFT, en het keteninformatiesysteem Portavita profiteren van de Single Sign On functionaliteit die tussen de systemen ontwikkeld is. Gebruikers kunnen nu met één keer inloggen beide systemen gebruiken.

Het grote aantal huisartspraktijken dat werkt met iSOFT MicroHIS X kent het gemak van Single Log On al. Met slechts één loginnaam/wachtwoord-combinatie kan iSOFT MicroHIS X namelijk meerdere malen opgestart worden. Een handige oplossing voor huisartsen in een tijd dat huisartspraktijken qua omvang en huisvesting alleen maar groeien en inloggen op meerdere werkplekken en in meerdere ruimtes gewenst is.

Daarnaast kiezen zorggroepen in steeds meer regio’s ervoor om behalve met een HIS ook te gaan werken met een KIS. Een van deze KIS’sen is Portavita, een webapplicatie die de zorg voor patiënten met een chronische aandoening ondersteunt. Martin Willink, huisarts in Doetinchem, medisch adviseur bij Diabetes Zorg Oude IJssel en lid van zorggroep Archiatros, heeft goede ervaringen met zowel iSOFT MicroHIS X als met Portavita. Willink: “Tot voor kort moest in beide applicaties apart ingelogd worden, een omslachtige werkwijze. Ik ben dan ook blij met de ontwikkelde integratie waarbij één keer inloggen volstaat. Dit is aangenaam werken en spaart tijd.”

Met de Single Sign On functionaliteit tussen iSOFT MicroHIS X en Portavita is het mogelijk om met de loginnaam/wachtwoord-combinatie van iSOFT MicroHIS X ook automatisch in te loggen in Portavita. Willink: “Vanuit het werkblad van een patient in iSOFT MicroHIS X kan ik nu rechtstreeks navigeren naar diezelfde patiënt in Portavita en beide dossiers tegelijkertijd raadplegen. Dit gemak nodigt uit om van deze mogelijkheid vaker gebruik te maken en de chronische patiënt nog beter te kunnen monitoren.”

Over iSOFT MicroHIS X: iSOFT MicroHIS X is het state-of-the-art eerstelijnszorgsysteem van iSOFT dat ontworpen is voor een efficiënte consult- en praktijkvoering,in een groot aantal huisartsenpraktijken, gezondheidscentra, medische diensten en klinieken.

Over Portavita: Portavita is een volledig webgebaseerd Keten Informatie Systeem (KIS) dat de multidisciplinaire en integrale behandeling van mensen met een chronische aandoening ondersteunt. Op basis van input van leidende medici en hun patiënten ontwerpt Portavita de verschillende modules van het KIS, waaronder diabetes, astma/COPD, cardiovasculair risicomanagement en antistolling.

Over het bedrijf Portavita: Portavita is een innovatief IT-bedrijf dat is opgericht in 2002 en gevestigd is in Amsterdam. Portavita richt zicht volledig op de ontwikkeling en implementatie van het multidisciplinaire, procesgerichte Keten Informatie Systeem (KIS). Momenteel werken bij Portavita 34 medewerkers.

Healthcare Group CSC

CSC is een wereldwijde leider in het leveren van ICT-oplossingen en diensten. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Falls Church, Va. in de VS, telt zo’n 98.000 medewerkers en maakte in het boekjaar dat eindigde op 30 september 2011 een omzet van $16,2 miljard dollar. Kijk voor meer informatie over CSC in Nederland op www.csc.nl, en voor meer informatie over de Healthcare Group van CSC in Nederland op www.csc.com/health_nl.

Recente artikelen