E.coli bacterie in het Gooimeer bij het Harderwijkerzand

Array

E.coli bacterie in het Gooimeer bij het Harderwijkerzand

In opdracht van de provincie Noord-Holland heeft de gemeente Huizen waarschuwingsborden opgehangen bij het strand van het Harderwijkerzand vanwege een overschrijding van de norm van een (E.coli) bacterie in het water aldaar. Er is geen zwemverbod, maar de borden zijn bedoeld als waarschuwing, dat het zwemwater mogelijk gezondheidsklachten geven. Zwemmen is op eigen risico.

Mogelijke gezondheidsklachten
E.coli kan maag- en darmklachten zoals braken, buikkramp of diaree veroorzaken. De symptomen verdwijnen vanzelf na 2 tot 9 dagen. Als mensen deze klachten na het zwemmen constateren, dan wordt geadviseerd contact op te nemen met de huisarts of de dienstdoende arts en te melden dat er gezwommen is in open water waar E.coli is geconstateerd.

Informatie over de kwaliteit van het zwemwater is te verkrijgen bij de provincie Noord-Holland, telefoon 0800-9986734 (gratis) of via internet www.noord-holland.nl. Tijdens kantooruren is informatie bij de gemeente te verkrijgen, telefoon 035-5281911. Voor informatie over gezondheidsklachten is de GGD bereikbaar. Telefoon 035-6926222.

bron: Gem. Blaricum

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen