Hoeveelheid explosief zuur uit Elisabeth Ziekenhuis Tilburg vernietigd

Array

In het Leypark in Tilburg hebben de brandweer en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) maandagmiddag een hoeveelheid zuur uit het laboratorium van het St. Elisabeth Ziekenhuis gecontroleerd tot ontploffing gebracht. De actie was weken geleden al ingepland. Volgens het ziekenhuis wordt oud materiaal uit het laboratorium vaker op deze manier opgeruimd. Een woordvoerder van het Ministerie van Defensie bevestigt dat het zuur gevonden is bij een schoonmaakactie. “Het komt vaker voor dat zulke vaten gevonden worden bij schoonmaakacties.”

Het explosieve zuur wordt normaal onder water bewaard en kan dus niet vervoerd worden, vandaar deze rigoureuze opruiming. “Als zo’n vat langer blijft staan, dan wordt het een explosief en wordt het tot ontploffing gebracht”, aldus de woordvoerder van het ministerie.
Bron: Omroep Brabant

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen