Benefietveilingen leveren ruim 122.000 euro op voor KWF Kankerbestrijding

Array

FLORAHOLLAND, 31 augustus 2011 (persbericht) –
Verschillende benefietveilingen bij de bloemenveilingen van FloraHolland, Plantion en Veiling Rhein-Maas hebben deze week al ruim 122.000 euro opgeleverd voor KWF Kankerbestrijding. Bij verschillende vestigingen zijn dinsdag 30 augustus bloemen en planten geveild voor het goede doel. De benefietveilingen worden gehouden in het kader van de Pre-Ride for the Roses; een fietsevenement waaraan de hele sierteeltsector meedoet en waarvan de opbrengst is bestemd voor KWF Kankerbestrijding.

Voor de benefietveilingen stelden honderden Nederlandse en Duitse kwekers met elkaar belangeloos vijfhonderd karren met sierteeltproducten beschikbaar. De vele kopers op de veiling kochten deze bloemen en planten om het goede doel te steunen en zij deden dat vaak voor meer dan de normale prijs. Ook FloraHolland heeft voor een deel meegeboden tijdens de benefietveilingen en deelt de gekochte producten uit aan goede doelen en vrijwilligers van de Ride for the Roses.

De kopers van de Veiling Rhein-Maas in het Duitse Herongen werden dit jaar voor het eerst geconfronteerd met dit fenomeen. Bloemenveiling Plantion hield al eerder tussentijdse benefietveilingen. Vrijdag 2 september vindt bij FloraHolland Rijnsburg de laatste benefietveiling plaats. Naast de benefietveilingen is bij FloraHolland Bleiswijk en Naaldwijk gecollecteerd in de afmijnzalen.

Zondagmiddag 4 september wordt de totale, voor KWF Kankerbestrijding bestemde opbrengst van zowel de Pre-Ride for the Roses als de officiele Ride for the Roses bekendgemaakt. Deze bekendmaking en overhandiging aan de stichting Ride for the Roses en KWF Kankerbestrijding vindt plaats bij FloraHolland in Aalsmeer, de start- en finishplaats van de officiele Ride for the Roses.

Pre-Ride
Zaterdag 3 september fietst de Nederlandse sierteeltsector voor de tiende keer de Pre-Ride for the Roses. Deze tocht vindt traditioneel een dag voor de officiele Ride for the Roses plaats. Vanuit de Nederlandse sierteeltgebieden, rondom de vestigingen van FloraHolland in Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg, Bleiswijk, Eelde, maar ook Venlo/Herongen en Plantion in Ede, rijden de sierteeltrenners naar Aalsmeer, de startplaats van de Ride for the Roses 2011. Doel van de tocht is geld in te zamelen voor het KWF.

Ride for the Roses
De Ride for the Roses werd in 1997 voor het eerst verreden, op initiatief van Lance Armstrong. Deze wielrenner overwon kanker en wilde met de organisatie van deze fietstocht geld inzamelen voor onderzoek naar kanker. Zijn initiatief werd vanaf 1998 jaarlijks voortgezet in Nederland. De sierteeltsector draagt sinds 2002 met de Pre-Ride, de dag voor de echte Ride, een extra steentje bij aan het evenement. Vorig jaar werd er door de sierteeltsector een bedrag van EUR 233.200 opgehaald.

Meefietsen nog mogelijk
De Ride for the Roses voor KWF Kankerbestrijding wordt op zondag 4 september door duizenden fietsers verreden vanuit Aalsmeer. Er is nog ruimte om deel te nemen. Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.ridefortheroses.nl.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen