Cardia besteedt IT volledig uit aan Cegeka

Array

Zorgorganisatie Cardia, die een breed scala aan diensten aanbiedt op het gebied van wonen, verzorging en verpleging en welzijn,  heeft haar interne automatisering volledig uitbesteed aan Cegeka. Cardia maakt reeds gebruik van de Helios-zorgapplicatie van Cegeka. Door de uitbesteding draagt Cegeka nu zorg voor het volledige beheer van de applicaties en van de computerapparatuur die bij Cegeka is ondergebracht. De uitbesteding betreft de automatisering van de gehele organisatie: 100 werkplekken en 450 gebruikers, waaronder ook parttimers en werknemers die vanuit huis werken.

Arco Weening, Manager Finance & Control van Cardia: “Door de uitbesteding hebben we helemaal geen IT-afdeling meer nodig, die is 0,0 fte. Cegeka gaat niet alleen zorgdragen voor onze IT, maar zal ook een totale vernieuwing doorvoeren: van een sneller netwerk en modernere hardware tot nieuwe versies van de kantoorsoftware.”

Roland Schweigl, directeur Cegeka ICT Diensten: ?Cardia is voor ons de eerste zorgorganisatie die niet alleen onze Helios-applicatie gebruikt, maar nu ook de gehele automatisering aan ons heeft uitbesteed. Cardia had de automatisering voorheen bij een andere partij ondergebracht, maar heeft na een aanbesteding uit een aantal partijen voor ons gekozen.”

De keuze voor Cegeka werd ingegeven door het zeer complete sourcingaanbod en de capaciteiten om de primaire applicaties te ondersteunen. Volgens planning zal tussen nu en eind van dit jaar de uitbesteding geheel bij Cegeka zijn ondergebracht. Voor Cardia zorgt de uitbesteding voor de nodige continuïteit. Automatisering is geen kernactiviteit van de zorgorganisatie en het is niet eenvoudig om de juiste IT?ers te vinden. Bovendien geeft uitbesteding de garantie dat de IT niet gaat achterlopen. Doordat Cegeka over de nodige kennis en expertise beschikt kan Cardia wanneer nodig met nieuwe ontwikkelingen meegaan.

Over Cegeka – van dichtbij meemaken
Cegeka is een van de belangrijkste hosters van computersystemen in Nederland en Belgie. Het van origine Belgische ICT-bedrijf heeft datacenters in Hasselt, Leuven en Veenendaal (NL). Andere diensten van Cegeka omvatten de implementatie en integratie van ICT-infrastructuren, managed services, outsourcing, gebruikersondersteuning, desktopbeheer, de ontwikkeling en implementatie van toepassingen, technische ondersteuning en adviesverlening. Cegeka telt op dit moment 1.550 medewerkers. In Nederland levert Cegeka ICT-diensten en software voor woningcorporaties en zorginstellingen.

Voor de zorgsector levert Cegeka een geïntegreerde totaaloplossing, gebaseerd op Microsoft Dynamics ERP. Cegeka voegt daar branchespecifieke software en kennis aan toe voor verpleging, verzorging, thuiszorg (VVT), WMO en de gehandicaptenzorg. Deze oplossing is flexibel, schaalbaar en modulair verkrijgbaar.

In 2010 realiseerde Cegeka een omzet van ?156 miljoen ten opzichte van ?136,8  in het voorgaande jaar. Bezoek http://www.cegeka.nl voor meer informatie.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen