Vakbond: eventuele ontslagen Maasstad Ziekenhuis ‘onaanvaardbaar’

Array

Vakbond CNV Publieke Zaak vindt het onaanvaardbaar dat in het Maasstad Ziekenhuis mogelijk mensen worden ontslagen vanwege de financiele schade die ontstaan is door de uitbraak van de klebsiellabacterie.

Interim-bestuurder van het ziekenhuis Peter Weeda meldde gisteren dat er rekening gehouden moet worden met ontslagen. Vabondsbestuurder Joost Veldt zei op Radio 1 dat hij die uitspraak onverstandig vindt. “Als er net een bestuurder met een kwart miljoen vertrokken is, is er nog voldoende ruimte”, stelde hij. Veldt vindt dan ook dat er eerst goed gekeken moet worden naar de begroting. Van ontslagen kan volgens hem geen sprake zijn. Zeker omdat hierover een akkoord is met de directie.

Vrijdag werd bekend dat de multiresistente bacterie drie patienten zeer waarschijnlijk fataal is geworden. In totaal overleden 28 patienten met de bacterie onder de leden. Het ziekenhuis liet weten de nabestaanden financieel te willen compenseren.

Het Maasstad Ziekenhuis heeft miljoenen euro’s schade geleden door het onderzoek naar de uitbraak en de teruggelopen patientenaantallen.

Bron: RTV Rijnmond

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen