Opnieuw lintje borstkankerzorg OLVG

Array

Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) voldoet aan de basiseisen die door Borstkankervereniging Nederland worden gesteld aan goede zorg vanuit patientperspectief. De Monitor Borstkanker laat zien hoe de zorg rond borstkanker in ziekenhuizen is georganiseerd. Ziekenhuizen die voldoen aan de criteria ontvangen als kwaliteitskeurmerk een roze lintje. Het OLVG kreeg dit keurmerk voor het eerst in 2010 en komt hier ook na het aanscherpen van de criteria in 2011 weer voor in aanmerking. roze lintje: hét keurmerk voor goede borstkankerzorg

De Monitor Borstkanker combineert feitelijke ziekenhuisinformatie met patientervaringen. Het is daardoor een uniek instrument om patienten een goede keuze te laten maken. Mammacare verpleegkundige Francien Rijper van het OLVG is blij met het opnieuw ontvangen van het roze lintje:” Met een kleine groep toegewijde medisch en verpleegkundig specialisten bieden we kwalitatief hoogwaardige zorg voor vrouwen die borstkanker hebben. Persoonlijke begeleiding en zorgvuldigheid vormen de basis voor een goede behandeling.”

Borstkankervereniging Nederland (BVN) heeft de criteria van de Monitor Borstkankerzorg dit jaar aangescherpt. De aanscherping van deze criteria is breed getoetst bij patienten en professionals. Ga naar www.monitorborstkankerzorg.nl voor alle informatie en de nieuwe criteria. De Monitor Borstkankerzorg is ontwikkeld door Borstkankervereniging Nederland en Mediquest, met medewerking van Stichting Pink Ribbon, Stichting Miletus en de ziekenhuizen.

Bron: Onze Lieve Vrouwe Gasthuis

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen