Osteoporose Medisch Centrum Rotterdam schakelt Kennisbruggen in

Array

Door de focus te verleggen op âde buitenwereld zouden meer mensen kunnen profiteren van de voorlichting door het Osteoporose Medisch Centrum, zo vermoedde Syntens Innovatieadviseur Rehana Reyers. Dat kon bijvoorbeeld door een duidelijke propositie per doelgroep op te stellen. Het Rotterdamse centrum zat nog in de opstartfase. Er was een sterk product uitgedacht met een goede service en dienstverlening, maar dat bleek gek genoeg niet voldoende om vol aan de slag te kunnen.

Reyers hielp de directie en medewerkers bij het ontwikkelen van die externe blik; ze maakte onder meer gebruik van het project Kennisbruggen door een student Commerciele Economie in te schakelen met als doel een goed strategisch plan te ontwikkelen. Een student maakte eind 2010 als afstudeeropdracht een commercieel plan. Met deze kennisimpuls sloeg het Osteoporose Medisch Centrum twee vliegen in één klap: een procesinnovatie en de aanzet tot de gewenste marktverbreding.

Up-to-date kennis
Het Osteoporose Medisch Centrum is gespecialiseerd in ondersteuning van huisartsen en andere behandelaars bij diagnostiek en behandeling van patienten met osteoporose, ofwel botontkalking. Daarbij ligt de nadruk in de behandeling op het gemak voor de patient: door de multidisciplinaire aanpak kan hij of zij terecht op één locatie (dichtbij dankzij mobiele units) voor diagnose, behandeling en specialistisch advies.

Het voorlichtingscentrum klopte in 2010 bij Syntens Innovatiecentrum aan omdat de organisatie de communicatie met huisartsen wilde verbeteren en intensiveren. Op advies van Rehana Reyers, Syntens Innovatieadviseur in Den Haag, werd de organisatie uitgedaagd om op de stoel van de klant te gaan zitten en werd een SWOT-analyse gemaakt. Zo ontstond het idee voor een commercieel plan. Aangezien het Osteoporose MC die marketingkennis niet in huis had, besloten we die elders vandaan te halenâ, vertelt Reyers. Via het project Kennisbruggen kunnen ondernemers direct studenten inschakelen. Dat levert capaciteit en up-to-date kennis.

Bron:Syntens.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen