Lex van den Ham voorzitter RvT Vitras/CMD

Array

Lex van den Ham is sinds deze week voorzitter van de Raad van Toezicht van Vitras/CMD. Tot nu toe was Anton Westerlaken (bestuurder Erasmus Universitair Medisch Centrum) voorzitter van de Raad van Toezicht (RvT). Hij heeft ervoor gekozen om conform de wet Bestuur en Toezicht terug te treden. In deze wet die aangenomen is en in 2012 in werking treedt, wordt een maximum gesteld aan het aantal toezichthoudende functies dat iemand kan vervullen. Tevens wordt hierin gesteld dat iemand niet zowel bestuurder van een zorgorganisatie kan zijn als voorzitter van de Raad van Toezicht van een andere zorgorganisatie.

Van den Ham maakt al ruim twee jaar deel uit van de RvT. In het dagelijks leven is hij vice-president van Capgemini Consulting. Eerder vervulde hij onder meer de functies van directeur-generaal van het ministerie van Binnenlandse Zaken, plaatsvervangend secretaris-generaal bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en directeur financien bij VROM.

Nu Van den Ham de functie van voorzitter op zich neemt, ontstaat er een vacature binnen de Raad van Toezicht. Deze zal volgens de al eerder ingevoerde zorgbrede governancecode ingevuld gaan worden. Dat betekent dat er eerst een profiel opgesteld zal worden en dat vervolgens de vacature openbaar bekend zal worden gemaakt.

Vitras/CMD hecht grote waarde aan professioneel toezicht en is verheugd dat de nieuwe voorzitter uit de RvT zelf voortkomt en dat daarmee de continuïteit in het toezicht geborgd is. Vitras/CMD is scheidend voorzitter Anton Westerlaken veel dank verschuldigd. Als voorzitter van de Raad heeft hij nadrukkelijk het belang van continuïteit en kwaliteit van zorg ondersteund en bijgedragen aan de huidige krachtige positie van Vitras/CMD.

Bron: Veenendaalse Krant.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen