Kenniscentra leggen laatste hand aan protocollen

Array
Nederlands Jeugdinstituut
Het Landelijk Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie, het Nederlands Jeugdinstituut en het Trimbos-instituut werken samen in het project `Effectieve Interventies in de jeugd-GGZ, Alles op een rijtje’. Zij behandelen vijf thema’s binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie: middelengebruik en psychische comorbiditeit, borderline persoonlijkheidsstoornissen, licht verstandelijk beperkten, eetstoornissen bij jonge kinderen en (specifieke) angststoornissen.
De doelstellingen van dit project zijn het verzamelen van wetenschappelijke kennis en deze kennis vertalen in breed toepasbare protocollen voor diagnostiek en behandeling. In het najaar worden de vijf protocollen toegankelijk gemaakt voor iedereen in de hele jeugd-ggz. Naast het beschikbaar stellen van de nieuwe protocollen onderzoeken de drie kenniscentra of het mogelijk is om een gezamenlijke databank met kennis, thema’s, richtlijnen en interventies te ontwikkelen.
Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen