Vrouwen in de rij voor invriezen eicellen

Array

Het invriezen van eicellen is enorm populair onder vrouwen die geen partner hebben. Dat blijkt uit cijfers van het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam, meldt de Volkskrant.

Fulco van het AMC zegt: ‘Het zijn meestal hoogopgeleide vrouwen. Natuurlijk hebben ze een carrière, maar vrijwel zonder uitzondering willen ze dit omdat ze nu geen man hebben en bang zijn dat het niet op tijd lukt.’

Het AMC zegt verrast te zijn door de grote toeloop. ‘We dachten dat er eerst een grote golf van aanmelding zou komen en dat het dan klaar zou zijn. Maar mensen blijven maar bellen.’

Eicellen invriezen

De kwaliteit van eicellen neemt af als een vrouw ouder wordt. Door het invriezen van eicellen kunnen vrouwen in verwachting raken op een leeftijd waarop ze normaal gesproken misschien niet meer zwanger worden. 

De redenen om een zwangerschap uit te stellen lopen uiteen. Zo kan een vrouw een zwangerschap uitstellen omdat ze een chemokuur moet ondergaan. Maar ook als er geen medische aanleiding is, is het vanaf nu mogelijk eicellen in te vriezen. Vrouwen kunnen bijvoorbeeld eerst carrière maken en pas tegen hun 45ste zwanger proberen te worden.

bron: AMC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen