Verpleegkundige neemt taken van arts over

Array

De zorg staat de komende jaren voor enorme uitdagingen. Dat heeft gevolgen voor het vak van verpleegkundigen en verzorgenden én voor hun scholing. Twee deskundigen laten hun licht schijnen op trends in dit turbulente tijdperk. Hoe gaan we met vergrijzing van patienten om? Hoe verhouden bezuinigingen zich ten opzichte van het personeelstekort? Wat is de toekomst van het onderwijs? En in welke mate is er sprake van taakverschuiving tussen verpleegkundigen, verzorgenden en artsen?

Deze week verschijnt I.O., het onderwijsmagazine van VU medisch centrum.
I.O. informeert professionals over belangrijke ontwikkelingen in en rond medische, verpleegkundige en paramedische opleidingen en onderwijs.

En verder in dit nummer:

  • ‘Het is tijd dat mindfulness een structurele plek krijgt in de medische opleidingen’
    Keihard werken en geen emoties tonen lijken nu de norm. Maar mindfulness inbedden in de opleiding is wenselijk, meent klinisch psycholoog Joke Hellemans.
  • ‘Patientveiligheid onderzocht’
    Een beknopte weergave van het proefschrift van gezondheidswetenschapper José Jansma, waarin de aandacht voor onderwijs gericht op patientveiligheid centraal staat.
  • ‘Universiteit Twente opent Experimental Centre for Technical Medicine’
    Opleidingsdirecteur Heleen Miedema ziet een gelukkig huwelijk tussen geneeskunde en technologie.
  • Rubrieken: de superstudent, signalement van boeiende artikelen uit vakbladen en het laatste nieuws vanuit instituut onderwijs en opleiden VUmc.

I.O. verschijnt driemaal per jaar. Een abonnement en/of losse nummers zijn kosteloos te verkrijgen bij de dienst communicatie van VUmc, tel. 020 – 444 3444 of  via [email protected] .

Bron: VUmc

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen