Terugblik opening VUmc Cancer Center Amsterdam

Array

VU medisch centrum
Op 28 september vond de officiele opening plaats van VUmc Cancer Center Amsterdam – diagnose en behandeling, een hypermodern diagnose en behandelcentrum voor patienten met kanker. Alles in het nieuwe centrum is gericht op de wensen van de patient.

Zo kan veel sneller dan voorheen, vaak al binnen 48 uur, een diagnose worden gesteld. Ook wordt meteen gekeken wat de best passende behandeling is. Het centrum is – een unicum! – grotendeels tot stand gekomen dankzij de steun van deelnemers aan de VriendenLoterij (voorheen Sponsor Bingo Loterij). De stichting VUmc Cancer Center Amsterdam is de initiator en groot pleitbezorger van het nieuwe centrum.

Gastheer Elmer Mulder, voorzitter rvb VUmc heet de gasten welkom en dankt allen voor hun bijdrage in de realisatie. Daarna spreken Prof dr Bob Pinedo, oprichter VUmc CCA en Prof dr Winald Gerritsen, internist oncoloog en directeur VUmc CCA over VUmc CCA en het nieuwe centrum. In een dubbelinterview vertellen bestuurslid stichting VUmc CCA Sander van der Laan en managing director VriendenLoterij Marieke van Schaik over de publiekprivate samenwerking en hoe diverse retail- en mediapartners bijdroegen aan het succes van deze actie waardoor meer dan 100.000 deelnemers van de VriendenLoterij dit project mogelijk maakten en hoe we in de toekomst een Centrum voor vroegdiagnostiek willen realiseren. Drs Leon van Halder, Directeur-Generaal Curatieve Zorg van het ministerie van VWS vertelt over de rol van de overheid om te zorgen dat innovaties snel in de zorg indalen. Burgemeester Eberhard van der Laan gaf aan trots te zijn dat deze bijzondere polikliniek in Amsterdam is gerealiseerd.

Mies Bouwman vertelde blij te zijn dat de grootse actie dit geweldige resultaat voor de patienten oplevert en hoe trots ze op iedereen is die hieraan bijgedragen heeft. Gezamenlijk werd afgeteld naar de openingshandeling; een grote strik om de dakopbouw waar de polikliniek gevestigd is werd onder vereende krachten verwijderd door alle sprekers, verpleegkundige Ineke Vree, patient Marco Keyer en lothouder de heer Visser; hiermee was onthulling van het cadeau van de deelnemers in de VriendenLoterij aan de patienten een feit en werd een danktekst zichtbaar. Uiteraard kon iedereen het nieuwe centrum bekijken tijdens rondleidingen.

Ook op zaterdag 1 oktober werd nog een aantal rondleidingen verzorgd; op deze Open Dag werden lothouders, patienten, medewerkers VUmc en hun familie in de gelegenheid gesteld zelf te zien waar zij aan bijgedragen hebben of gebruik van kunnen maken.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen