Eerste positieve ervaringen met het digitale platform mijn.deltapsy.nl

Array

Eind juli 2011 is het digitale platform mijn.deltapsy.nl online gegaan.
Dit digitale platform is bedoeld voor clienten van Delta met een bipolaire stoornis, oftewel mensen die manisch-depressief zijn. Mensen die manisch depressief zijn, hebben last van ernstige stemmingswisselingen. Perioden van somberheid worden afgewisseld met perioden van opgewektheid, met een uitgelaten stemming waarin men zeer actief kan zijn. De pieken zijn zo hoog en de dalen zo diep dat het dagelijks functioneren ernstig wordt belemmerd.

Delta heeft sinds jaar en dag een grote polikliniek voor manisch-depressieve clienten. Nu is het ook mogelijk dat zij online contact hebben met medeclienten en hun behandelaar. Op het platform biedt Delta uitgebreide informatie en nuttige instrumenten, waarmee clienten meer grip op hun aandoening krijgen. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid een signaleringsplan en een life-chart bij te houden. Dit is zoiets als een stemmingsmeter waarmee dagelijks kan worden bijgehouden hoe iemand gestemd is. Met deze life-chart zien clienten tijdig hun gemoed stijgen of dalen. Door onderling ervaringen uit te wisselen en hun stemming voortdurend te monitoren, hebben deze clienten zelf meer in handen om stabiel te blijven.

 

De bipolaire stoornis leent zich bij uitstek voor een dergelijke benadering, omdat het een aandoening is waarvoor men altijd kwetsbaar blijft. Maar waarvan is gebleken, dat het vaak heel goed onder controle te houden is als de client zelf veel kennis heeft van de aandoening en zelf bewust met zijn/haar klachten omgaat. In januari 2012 wordt het platform nog uitgebreider geevalueerd. Als dan blijkt dat clienten hier meerwaarde in zien, zal Delta meerdere digitale platformen starten voor andere aandoeningen.

 

De ontwikkeling van dit digitale platform is tot stand gekomen in samenwerking met clienten. Hierdoor is een zeer gebruiksvriendelijk product tot stand gekomen. Inmiddels zijn 35 clienten online op mijn.deltapsy.nl. De eerste vragen zijn gesteld, de eerste ervaringsuitwisselingen hebben plaatsgevonden en de online life-charts zijn gemaakt en ingeleverd. De eerste reacties van de clienten zijn positief.

– einde bericht-

 

 

Delta Psychiatrisch Centrum

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen