Het kan nu anders bij Infectiepreventie!

Array

Na alle recente berichten over de MRSA en Klebsiella is het RIVM nu ook overtuigd dat het anders kan.
In een verklaring heeft RIVM zich positief uitgelaten over Environ-X van NanoServices (www.nanoservices.nl) uit Nunspeet.

RIVM ‘Environ-X kan bijdragen aan de desinfectie van wanden en andere oppervlakten in ziekenhuizen. Een voordeel van een antimicrobiele coating is dat die, eenmaal aangebracht, in principe voor langere tijd actief is’.

‘Keer op keer worden we opgeschrikt door uitbraken van infecties met multiresistente micro-organismen’ aldus Dimmen Breen, Algemeen Directeur van NanoServices’. Voorlichters buitelen over elkaar heen met verklaringen en er worden noodscenario’s ingezet‘. Daarna blijft het stil tot het volgende incident.  In aanvulling op de protocollen in de ziekenhuizen kan Environ-X er nu voor zorgen dat de hygiene naar een hoger plan wordt gebracht.

NanoServices heeft ruime ervaring met Environ-X voor behandelruimten waaronder ook cleanrooms. Wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaring, ondersteund door bacteriologisch onderzoek,  en nu ook gesteund door RIVM leert dat het gaat om een veilige en betrouwbare aanpak.

Dat is ook de mening van Hans Immink, coördinator afdeling ziekenhuishygiene en infectiepreventie  (Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis) en directeur van Hygiene Adviesbureau Immink (Microbiologische validatie van medische apparatuur en producten: “Na aanvankelijke scepsis ben ik tijdens het onderzoek aangenaam verrast door de resultaten. Onderzoek heeft uitgewezen dat er significante verschillen zijn tussen gecoate en ongecoate oppervlaktes’.

‘Waar desinfectanten stoppen, start Environ-X’ aldus Dimmen Breen. ‘Waar is het wachten op!

De sinds 2004 HKZ gecertificeerde (ISO 9001) Tandartsenpraktijk voor kinderen Bambodino (Rotterdam) wachtte niet af en heeft inmiddels alle behandelkamers laten behandelen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen