“ZORG ROND KANKER”

Array

Vanaf woensdag 12 oktober,  is het informatieve nieuwe boek  ‘Zorg Rond Kanker’ officieel in de Nederlandse  boekhandel verkrijgbaar.
Zorg Rond Kanker is uniek, omdat het mensen en hun naasten die net te horen hebben gekregen dat ze kanker hebben, veel praktische tips geeft, zoals: ‘ neem iemand mee op het vervolgconsult, zodat je geen informatie mist over jouw toestand en bereid vragen voor die je wilt stellen’. Geadviseerd wordt  deze vragen te noteren  en mee te nemen en laat degene die je meeneemt de antwoorden opschrijven. Daarnaast wordt er vanuit alle invalshoeken informatie gegeven en niet alleen vanuit oncologie, maar ook vanuit psychologie, huisartsenzorg, zorgmanagement  uit ziekenhuizen, patienten en hun naasten. Verder is er per provincie een compleet overzicht van praktische zorgverlening op het gebied van kanker, zoals actuele  adressen van  pruikenwinkels, gespecialiseerde lingeriezaken, etc.. Kortom een zeer informatief vernieuwend  en ondersteunend boek voor mensen die net te horen hebben gekregen dat ze kanker hebben en hun rationele weg zullen moeten vinden in een zeer emotionele periode.

Meer dan 70.000 Nederlanders krijgen jaarlijks te horen dat zij kanker hebben. Een ziekte die iedereen kan treffen, ongeacht leeftijd, geslacht, sociale – of etnische achtergrond. Na de diagnose breekt een zeer emotionele tijd aan. Het beeld over het leven verandert, waardoor zaken niet meer zo vanzelfsprekend zijn als voorheen. Mensen met kanker en hun naasten zitten met allerlei vragen op het gebied van de ziekte, bijvoorbeeld ‘Welke behandeling stelt de arts voor?’ ‘Hoe ziet de toekomst eruit?’ Naast emotionele en sociale aspecten spelen er ook allerlei praktische vragen.

Rob Fijnheer, hematoloog-oncoloog in het Meander medisch Centrum te Amersfoort: ‘Zorg Rond Kanker’ is een zeer informatief handboek dat ingaat op de belangrijkste zaken waar iemand direct na de diagnose kanker mee te maken krijgt. Het biedt een leidraad, een houvast in de eerste, vaak moeilijke tijd. Het ziektebeeld en eventuele behandelvormen krijgen worden uitgelegd, maar er is ook veel aandacht voor praktische zaken. Naar mijn weten is zo’n compleet en praktisch boek niet eerder uitgebracht. Daarom is het ook een absolute aanrader. Een kleine hulp in een toch vaak heel zware, onzekere periode.’

De informatie in ‘Zorg Rond Kanker’ wordt afgewisseld met interviews met gespecialiseerde zorgverleners zoals de oncoloog, de huisarts, de oncologisch verpleegkundige en de psycholoog.

Daarnaast is in dit boek een hele handige adressenlijst per provincie opgenomen met praktische adressen van zorgverleners en (web)winkels voor bijvoorbeeld pruiken en aangepaste lingerie.

Het boek is zorgvuldig samengesteld in samenwerking met diverse zorgprofessionals. ‘Zorg rond kanker’ is voor € 17,95 te bestellen via de website www.webwinkelof.nl.    Uiteraard is het boek ook verkrijgbaar via de boekhandel.

ISBN: 978 94 90877 03 3

http://www.webwinkelof.nl/

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen