Hoe gezond is leven in Rotterdam?

Array

Deskundigen van het Erasmus MC en het publiek in het Rotterdamse Arminius gaan donderdagavond 20 oktober in discussie over hoe gezond het is om te leven in een grote stad.

Bevolkingsonderzoek
Hoe groot is nu de gezondheidsachterstand van Rotterdammers? Wat zijn de belangrijkste ziektes en waardoor ontstaan die? Welke invloed heeft de stad op de gezondheid van een baby? Gegevens uit de grootschalige Rotterdamse bevolkingsonderzoeken Generation R en ERGO van het Erasmus MC helpen antwoorden te vinden op deze vragen.

Rotterdammers
De Gemeente Rotterdam en het Erasmus MC zijn enige tijd geleden een samenwerking gestart om de gezondheid van Rotterdammers te verbeteren. Deskundigen van Erasmus MC lichten donderdag in Arminius toe hoe het er nu voor staat.

Gezondheid
Aan het woord komen Lex Burdorf, hoogleraar Determinanten van Volksgezondheid, over de huidige gezondheidstoestand van Rotterdammers, de meest voorkomende ziektes en de belangrijkste oorzaken daarvoor. Een andere aanwezige is Eric Steegers, hoogleraar Verloskunde en Prenatale Geneeskunde over het effect van de grote stad op kindersterfte rond de geboorte. Een derde spreker is Henning Tiemeier, bijzonder hoogleraar Psychiatrische Epidemiologie, over hoe Rotterdammers omgaan met rouwverwerking en de impact op hun gezondheid.

Reserveren
Het debat start op donderdag 20 oktober om 20.00 in Arminius, Museumpark 3 in Rotterdam. Toegang is gratis, plaatsen kunt u reserveren via www.arminius.nu. Kijk voor meer informatie ook op de site www.erasmusmc.nl/familiealbum.

Recente artikelen