Chronisch zieke man wint ton in Lotto Weekend Miljonairs

Array

Tijdens de laatste aflevering van het SBS 6-programma Lotto Weekend Miljonairs op zaterdag 15 oktober, heeft presentator Jeroen van der Boom de 53-jarige Michael de Jager uit Spierdijk gelukkig gemaakt met 100.000 euro. De winnaar bereikte voor het eerst in de geschiedenis van Lotto Weekend Miljonairs een bedrag van 50.000 euro zonder zijn hulplijnen te gebruiken. Michael heeft het syndroom van Ehlers-Danlos, een degeneratieve bindweefselziekte. Om zich op de toekomst voor te bereiden en in zijn eigen huis te kunnen blijven wonen, wil hij een lift in zijn huis laten installeren. Naast deze grote prijs werden er, omdat het de laatste uitzending was, ook drie auto’s weggegeven in de uitzending aan de drie beste publiekskandidaten.

“Ik had wel het idee dat ik naar huis zou gaan met een ton. Mijn zorgen zijn nu een stuk minder en dat is gezien mijn toekomst wel fijn. Ik ben afgekeurd voor mijn baan en moet mijn leven aanpassen. Ik blijf er heel gewoon onder dat ik zo’n groot bedrag gewonnen heb en ik ben natuurlijk hartstikke blij,” aldus Michael de Jager.

Iedereen wint met Lotto
Niet alleen spelers van Lotto winnen met Lotto, maar ook goede doelen winnen. Lotto is een product van De Lotto en alle opbrengsten komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting van De Lotto in 1961 is er meer dan 1,3 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan via NOC NSF. Naast de topsport profiteren ook de breedtesport en talentontwikkeling van een grote jaarlijkse bijdrage. Aan overige goede doelen waaronder het Oranje Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de KWF Kankerbestrijding is sinds de oprichting zo’n 500 miljoen euro afgedragen.

Bron: Lotto

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen