Nieuwe nationale online wervingsactie van orgaandonoren

Array

Bijzondere teams samen op de bres voor orgaandonatie.
Vandaag is om 08.00 in samenwerking met NU.nl het startschot gegeven voor een dertien uur durende nationale online wervingsactie van orgaandonoren.

Dit is de start van de Donorweek, die van 17 t/m 23 oktober zoveel mogelijk nieuwe orgaandonoren probeert op te leveren. Tijdens de online actie (van 08.00 tot 21.00 uur), die hiermee ook de langste live online wervingsactie ooit is, zullen bijzondere teams van Bekende Nederlanders anderen oproepen om donor te worden. Van Jack Wouterse, Eva van de Wijdeven en Henk Schiffmacher tot Rembo en Rembo, samen zetten ze zich in voor dat ene antwoord: `JA’.

De wervingsactie is onderdeel van de orgaandonatiecampagne `Nederland zegt Ja’ en is in 2010 voor het eerst georganiseerd, gebaseerd op grote benefietacties op televisie, waarin bekende Nederlanders in een telefoonpanel geld inzamelen voor een goed doel. Ditmaal worden mensen gevraagd om zich te registreren in het Donorregister. Via communicatiemiddelen als Facebook, Twitter, Hyves, radio-oproepen en telefoon probeert het panel om orgaandonoren te werven. De bezoekers van NU.nl, dagelijks gemiddeld 1,3 miljoen, kunnen de BN’ers live volgen en via Twitter van tips voorzien. Ook wordt de actuele stand van het aantal nieuwe registraties bijgehouden en schuiven er bij een aantal Bekende Nederlanders mensen aan die een donororgaan hebben ontvangen.

bron: Gemeente Aalburg

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen