Themadag ‘Chronische pijn werkt!’

Array

Aan het werk met chronische pijn
Op zaterdag 5 november 2011 organiseert het UMCG Centrum voor Revalidatie samen met vijf patientenverenigingen een themadag en een informatiemarkt over chronische pijn en werk. Centraal staat de vraag wat de mogelijkheden zijn om aan het werk te blijven ondanks de chronische pijn. De themadag wordt gehouden in het UMCG Centrum voor Revalidatie, locatie Beatrixoord aan de Dilgtweg 5 in Haren.  De dag begint op 9.30 uur en eindigt rond 16.00 uur.

De themadag vindt plaats in de Week van de Chronisch Zieken. Een revalidatiearts, fysiotherapeut, ergotherapeut, huisarts, arbeidsdeskundige, verzekeringsarts, psycholoog en onderzoekers nemen u mee in het thema chronische pijn en werk. Wat zijn de mogelijkheden voor mensen met chronische pijn om betaald of vrijwillig deel te (blijven) nemen aan het arbeidsproces? Wat is de maatschappelijke impact van chronische pijn? Met welke regel- en wetgeving kom je in aanraking en hoe organiseer je de uitvoering ervan? Rode draad van de dag is samenwerking. Samenwerking tussen patient, arts, fysiotherapeut en ergotherapeut. En samenwerking tussen arbeidsdeskundige en verzekeringsarts, en tussen huisarts en revalidatiearts. Hoe bereik je samen je doel?
Tijdens de forumdiscussies kunnen de deelnemers aan de themadag de sprekers en deskundigen vragen stellen. In de pauzes is er een informatiemarkt, koffie, thee, een lunch en gelegenheid elkaar te ontmoeten.

De meewerkende patientenverenigingen zijn:

  • Fibromyalgie Patienten Vereniging F.E.S
  • Nederlandse Vereniging van Posttraumatische Dystrofie Patienten
  • Nederlandse Vereniging van Rugpatienten: De Wervelkolom
  • Stichting Pijn-Hoop
  • Stichting Whiplash de Baas

De themadag is speciaal voor mensen met chronische pijnklachten van het houdings- en bewegingsapparaat en andere belangstellenden. Deelname is gratis maar belangstellenden moeten zich wel  aanmelden. Dat kan tot 22 oktober per e-mail naar [email protected], telefonisch (050 533 8444) of met de aanmeldkaart op www.revalidatie.umcg.nl.
Meer informatie over de themadag vindt u op www.revalidatie.umcg.nl  (> Laatste nieuws).

Bron: UMCG

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen