Korting op zorgverzekering bij donorregistratie

Array

Tijdens de donorweek wordt er aandacht gevraagd voor het tekort aan donoren in Nederland. Met het ‘Ja’ of ‘Nee’ initiatief van vele betrokken partijen wordt geprobeerd zoveel mogelijk mensen ‘Ja’ te laten zeggen tegen het donorschap.

De initiatiefnemers hopen op steun en aansluiting van andere organisaties. Het ‘Jong Zorg Collectief’ is een van de organisaties die geïnspireerd is geraakt door de actie.
Het ‘Jong Zorg Collectief’ is een social media initiatief voor korting op de zorgverzekering. Door middel van een Facebook pagina tonen de ‘fans’ dat zij graag in aanmerking komen voor een collectiviteitskorting.
Het Jong Zorg Collectief gaat naar aanleiding van de donorweek hun korting alleen aanbieden aan geregistreerden in het donorregister, zegt initiatiefnemer Roel van der Meer. Hij benadrukt wel: “het maakt daarbij niet uit of je ‘Ja’ of ‘Nee’ zegt tegen het donorschap, maar we willen dat onze bijna 3000 ‘fans’ gaan nadenken over het donorprobleem. Al zou het natuurlijk een bonus zijn als we kunnen bijdrage aan het oplossen van het donor tekort.”
Meer informatie over het donor worden is te vinden via JaofNee.nl of Facebook.com/jongzorgcollectief.

Het Jong Zorg Collectief is een social media initiatief voor korting op je zorgverzekering. Het is ontstaan uit persoonlijk ongenoegen over de hoge zorgverzekeringskosten. Door werkervaring bij een zorgverzekeraar was al snel duidelijk dat veel mensen een collectiviteitskorting ontvangen, maar veel jongeren hebben dit voordeel niet omdat ze vaak niet zijn verzekerd via hun werkgever. Ondanks dat je jong en gezond bent, betaal je elke maand een flink bedrag aan premie. Het idee is om dit te veranderen. Door met een zo groot mogelijke groep ‘fans’ naar de verzekeraars toe te stappen, bedingen we een zo hoog mogelijke collectiviteitskorting. Zodoende hopen we onze fans een goedkope zorgverzekering aan te bieden via een gerenommeerde verzekeraar. Ons ultieme doel? Dat onze fans elke maand flink wat geld besparen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen