Fonds NutsOhra biedt kwaliteit vrijwilligerswerk zorg nieuwe impuls

Array
Dit is een origineel bericht van MOVISIE

Tijdens de startbijeenkomst op 25 oktober van het vervolgtraject op het project Zorg Beter met Vrijwilligers ondertekenden Fonds NutsOhra, Vilans en MOVISIE het contract om de komende twee jaar met elkaar samen te werken. Fonds Nuts Ohra biedt financiele ondersteuning aan Vilans en MOVISIE voor de uitrol van de resultaten van Zorg Beter met Vrijwilligers. Doel van het vervolg is om bij vijftien organisaties in de ouderen- en gehandicaptenzorg de kwaliteit van het vrijwilligerswerk en de omgang met vrijwilligers op structurele wijze te verbeteren en op grote schaal te implementeren.

In de komende maand gaan Vilans en MOVISIE op zoek naar vijftien koplopers die mee hebben gedaan aan Zorg Beter met Vrijwilligers en die op aansprekende wijze bezig zijn geweest met een verbetertraject. De bekendmaking van de deelnemers aan het vervolgproject vindt plaats op 24 november tijdens het congres Zorg Beter met Vrijwilligers.

Veel te winnen
‘We willen de resultaten van het eerdere project verankeren in de organisaties en overdraagbaar maken’, aldus Cecil Scholten, projectleider Zorg beter met Vrijwilligers. De bijdrage van Fonds NutsOhra bestaat uit financiering van de begeleidingskosten door Vilans en MOVISIE, de te ontwikkelen materialen en een stimuleringsbijdrage voor elke deelnemende organisatie. Scholten: ‘Goed voorbereide en opgeleide vrijwilligers leiden tot meer welzijn en welbevinden van clienten, familie en beroepskrachten. Uiteindelijk zal dit zelfs leiden tot meer vrijwilligers. Dat zijn belangrijke winstpunten.’

Inzet van Fonds NutsOhra
Fonds NutsOhra biedt financiele ondersteuning voor projecten in de gezondheidszorg in Nederland. Het gaat om projecten die zich richten op verbetering van kwaliteit van leven van degenen die zorg behoeven. Daarnaast initieert Fonds NutsOhra ook eigen projecten. In 2011 is in dat kader de keuze gevallen op een project dat tot doel heeft de kwaliteit van leven van patienten en clienten in de intramurale ouderen- en gehandicaptenzorg te verbeteren.
De keuze voor dit thema komt voort uit de wetenschap dat in deze sector sprake is van toenemende verschraling van zorg met directe gevolgen voor de kwaliteit van leven van de patienten en clienten. De bijdrage van vrijwilligers in de zorg wordt steeds belangrijker en is van grote betekenis voor de kwaliteit van leven van patienten en clienten.

Zorg Beter met Vrijwilligers
In Zorg Beter met Vrijwilligers zijn Vilans en MOVISIE samen met V&VN, AGORA, ActiZ en VGN op zoek gegaan naar verbeteringen van het vrijwilligerswerk en de omgang met vrijwilligers. Het project is gefinancierd door het ministerie van VWS en eindigt in november 2011. Ruim 80 organisaties namen deel aan het project. Het project krijgt nu een vervolg met steun van Fonds NutsOhra.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen