Hoogste punt nieuw St. Antonius Intensive- en Mediumcare-Centrum bereikt

Array

Zo zal het nieuwe IC/MC-Centrum eruit zien

Dinsdag 25 oktober 2011 bereikte de bouw van het nieuwe St. Antonius Intensive- en Mediumcare-Centrum in Nieuwegein het hoogste punt. Op exact dezelfde plaats waar op 11 april jl. door Dirk Schraven, lid van de Raad van Bestuur, de eerste paal is geslagen, werd gisteren het glas geheven op dit (letterlijke) hoogtepunt.

De huidige IC/MC-afdeling van het St. Antonius Ziekenhuis, waar aan ernstig zieke patienten zorg verleend wordt, is inmiddels ongeveer dertig jaar oud. Deze voldoet uiteraard nog aan alle hedendaagse eisen en er wordt gebruik gemaakt van de meest moderne apparatuur. Het nieuwe centrum, die grenst aan de huidige IC/MC-afdeling op locatie Nieuwegein, sluit echter nóg beter aan bij alle eisen op het gebied van privacy, rust, infectiepreventie en veiligheid en biedt straks ruimte aan 30 intensive care en 10 medium care bedden.

De bouw van het nieuwe IC/MC-Centrum verloopt zo voorspoedig dat begin mei 2012 al de eerste mediumcare-patienten op de nieuwe afdeling verzorgd zullen worden.

Aansluitend verhuist ook de Intensive Care naar het nieuwe complex.

Bron: St Antonius

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen