Xilloc Medical Maastricht wint MKB Innovatieprijs

Array

Academisch ziekenhuis Maastricht
Het bedrijf Xilloc Medical Maastricht, onderdeel van de Maastricht Health Camnpus, is winnaar van de MKB Limburg Innovatieprijs 2011. Het in augustus van dit jaar opgerichte bedrijf kreeg de prijs – een kunstwerk en een reclamecampagne – zondagmiddag uitgereikt. Xilloc Medical Maastricht maakt implantaten, die per patient op maat worden ontwikkeld.

Ze worden ontworpen met behulp van driedimensionale prints. Door deze techniek hoeft de arts het implantaat tijdens de operatie niet meer passend te maken.

Naast Xilloc Medical Maastricht warer drie andere bedrijven genomineerd: AED Solutions uit Stramproy (ondersteunend apparaat voor bedrijfshulpverlening), Erutan uit Grubbenvorst (milieu- en natuurvriendelijk kamerbreed tapijt) en Minitree uit Baarlo (kleine fruitbomen). De MKB L1mburg Innovatieprijs is een initiatief van ondernemersorganisatie MKB-Limburg en de regionale omroep L1. De prijs is dit jaar voor de zevende keer uitgereikt.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen