Nationale Zorg Jaarprijs: St. Antonius derde plaats beste ziekenhuizen van Nederland

Array
Gisteren tijdens het Nationale Zorg Jaarprijs Gala heeft het St. Antonius Ziekenhuis de derde plaats behaald in de ranglijst van beste ziekenhuizen van Nederland. Doelstelling van de Nationale Zorg Jaarprijs is het verbeteren van het imago en het in de schijnwerpers zetten van de sector. De Nationale Zorg Jaarprijs wil een bijdrage leveren aan kennisverbreding en wil als inspiratiebron dienen voor bijzondere prestaties binnen de zorg. Dr. Yep is content partner van de Nationale Zorg Jaarprijs.
In de provincie Utrecht is het St. Antonius het beste ziekenhuis, aldus de Nationale Zorg Jaarprijs. Het is dit jaar de derde keer dat het St. Antonius Ziekenhuis zo hoog eindigt. Eerst in het AD (5e plaats), later in de Elsevier (1e plaats) en nu ook weer bij de Nationale Zorg Jaarprijs. Voorzitter Raad van Bestuur Douwe Biesma is blij met de uitkomst:
“Een mooie prestatie, die we eerst en vooral natuurlijk te danken hebben aan de medewerkers van het ziekenhuis. Zij zijn het die iedere dag weer gedreven en met passie hun werk verrichten. Zij zorgen met liefde voor onze patienten en hebben de juiste spirit om vol te gaan voor innovatie en verbetering.”
Continu verbeteren
“Het is voor ons een eer om hoog te eindigen”, aldus Douwe Biesma. “Maar hoog scoren is voor ons geen doel op zich. De ranglijsten zijn voor ons vooral een middel om de zaken intern nog verder te verbeteren. Als we op onderdelen laag scoren, zoeken we uit hoe dat komt en proberen we dit te verbeteren. En daar profiteren onze patienten van. Het is kennelijk een methodiek die – kijkend naar al die lijstjes – werkt.
Wat ons betreft gaan we door op deze ingeslagen weg. De patienten hebben recht op transparantie. Hierbij moet naar onze mening wel nog meer gekeken worden naar welke indicatoren nu echt bepalend zijn – liefst wetenschappelijk onderbouwd – op het eindresultaat. Wij hebben daar inmiddels een aantal initiatieven toe genomen.
Wij zijn van mening dat ziekenhuizen zelf moeten werken aan parameters die een nog beter beeld geven van de kwaliteit van zorg die in ziekenhuizen geleverd wordt. Een patient kan pas dan een eerlijke keuze maken als hij kan vertrouwen op goede informatie.”
Bron: St. Antonius ziekenhuis

 

 

Recente artikelen