Corine den Hollander uit Zwolle wint lustrumeditie Mooi Mens Verkiezing

Array

IntermeZZo maakt Corine Mooi Mens 2011
Gisterenavond maakte Anita Witzier de winnaar van de lustrumeditie van de Mooi Mens Verkiezing bekend in Studio 21 te Hilversum. Corine den Hollander uit Zwolle won de titel Mooi Mens 2011 vanwege het door haar opgerichte initiatief IntermeZZo. IntermeZZo is een nazorgcentrum dat naadloos aansluit op de ziekenhuiszorg. Corine is een van de 685 mensen die dit jaar voor de Mooi Mens Verkiezing 2011 is ingeschreven en uiteindelijk doorstroomde tot de top 5, waarna zij door het aanwezige publiek tijdens de finaleavond werd uitgeroepen tot Mooi Mens 2011. De Mooi Mens Verkiezing werd dit jaar voor de vijfde keer door Stichting IZZ georganiseerd.

Gat in de psychosociale begeleiding
Tijdens haar werk als oncologisch regieverpleegkundige ontdekte Corine een gat in de psychosociale begeleiding tussen het oncologisch centrum en thuis. Ze richtte het Nazorgcentrum IntermeZZo op dat naadloos aansluit op de ziekenhuiszorg. Sinds de opening in 2010 heeft Nazorgcentrum IntermeZZo al 2.500 bezoekers ontvangen. Ex-patienten en hun naasten kunnen er terecht voor een luisterend oor, lotgenotencontact en praktische tips bijvoorbeeld over arbeidsre-integratie. Ook worden er diverse activiteiten georganiseerd om juist even niet met de ziekte bezig te zijn, zoals yoga en schilderen. Corine verzorgt spreekuren en begeleidingsgesprekken en geeft volgens haar team van gastvrouwen op bezielende wijze leiding aan het centrum.

Volgens Corine: “We zijn een zelfstandige stichting maar werken nauw samen met het ziekenhuis. Bij het eerste idee van het nazorgcentrum heb ik lang getwijfeld of ik het wel zou kunnen, maar mijn omgeving heeft mij geweldig gesteund. Het aantal bezoeken maakt duidelijk dat de behoefte er is.”

Mooi Mens Verkiezing 2011
De Mooi Mens Verkiezing is dit jaar voor de vijfde keer op rij door Stichting IZZ georganiseerd om mooie mensen uit de zorg in het middelpunt van de belangstelling te zetten. Vanaf 12 mei, de Dag van de Verpleging, was het mogelijk mooie mensen uit de zorg in te schrijven voor de verkiezing. De jury, bestaande uit voorzitter Lizelotte Smits (bestuurder collectief CNV Publieke Zaak),Rob van der Plank (bestuurslid van GGZ Nederland), José de Reus (redactielid Tijdschrift Voor Verzorging) en Carla Bergsma (Mooi Mens 2010), maakten vier maanden later de 25 genomineerden bekend waar vervolgens heel Nederland op kon stemmen via www.zorglive.nl/mooimens. In totaal zijn bijna 12.000 stemmen uitgebracht. Samen met het hoogste aantal inschrijvingen tot nu toe (685) maakt dit deze editie van de Mooi Mens Verkiezing de succesvolste van de afgelopen vijf jaar. Gedurende de hele periode is Nederland op de hoogte gehouden via Twitter: twitter.com/IZZMooiMens, Hyves: mooimensverkiezing.hyves.nl32 en Facebook: Facebook.com/MooiMensVerkiezing .

“De Mooi Mens Verkiezing laat precies zien waar het ons bij Stichting IZZ om gaat: extra aandacht voor mensen uit de zorg, wij zijn er voor en door de zorg. Ik vind het geweldig om elk jaar zo veel mooie mensen met mooie initiatieven te zien op deze avond en de aanloop er naartoe. Ook is het prachtig dat de populariteit van de Mooi Mens Verkiezing blijft stijgen. Stichting IZZ draagt alle mensen uit de zorg een warm hart toe en dat zullen we blijven doen via de Mooi Mens Verkiezing,” aldus Dominique Vijverberg, Algemeen Directeur Stichting IZZ.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen