CCE publiceert ‘Zelfverwondend gedrag aan banden’

Array

Op 21 november 2011 is het boek ‘Zelfverwondend gedrag aan banden’ verschenen. Het is uitgegeven door het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE). De publicatie is geschreven voor gedragsdeskundigen zoals orthopedagogen en psychologen die werken met verstandelijk gehandicapte kinderen en jongeren. Deze kinderen en jongeren hebben een matige of (zeer) ernstige verstandelijke beperking en vertonen ernstig zelfverwondend gedrag. De publicatie ‘Zelfverwondend gedrag aan banden’ heeft tot doel om expertise uit CCE-consultaties te verspreiden en zorgprofessionals te stimuleren met elkaar in gesprek te gaan. Het is bedoeld als praktische handreiking aan gedragsdeskundigen bij beeldvorming, interventie en evaluatie.

Praktische invalshoek
Het boek is tot stand gekomen met medewerking van een groot aantal gedragsdeskundigen en CCE-consulenten. De praktische invalshoek van de uitgave heeft meerdere dimensies. Het boek is geschreven en becommentarieerd door professionals uit de praktijk. Hun commentaar is in de tekst verwerkt. Verder hebben zeven gerenommeerde gedragsdeskundigen ieder tien reacties gegeven die als letterlijke kanttekeningen in het boek zijn weergegeven. Bepaalde passages van het boek roepen veel en soms tegengestelde reacties op. De auteurs hopen dat dit een stimulans is voor de meningsvorming van degenen die het boek in de praktijk gaan gebruiken.

Bestelwijze
Het boek met hard cover bestaat uit 185 pagina’s (ISBN 978-90-807684-0-6). Het is online te bestellen voor € 23,95 per exemplaar via de webshop op www.cce.nl. Consulenten en casemanagers van het CCE ontvangen 50% korting en betalen € 12,00.

Wat is het CCE
Het CCE werkt voor mensen die langdurig complexe zorg nodig hebben en in een uitzichtloze situatie terecht dreigen te komen. Er is vaak sprake van probleemgedrag en de kwaliteit van bestaan staat ernstig onder druk. Zorgverleners zijn vastgelopen en komen er zelf niet meer uit. Zorgverleners, clienten en hun familie kunnen kosteloos een beroep doen op het CCE met zo’n complexe zorgvraag.
Het CCE heeft een uitgebreid netwerk van deskundigen die advies op maat bieden en kunnen helpen bij de uitvoering ervan. De kennis en ervaring uit consultaties wordt gebruikt om expertise op te bouwen en over te dragen aan zorgverleners.

Recente artikelen