ParaMáx: De schakel tussen lokale zorgverlener en ziekenhuis, gespecialiseerd in fysiotherapie, logopedie, diëtetiek en ergotherapie

Array

Mogen we aan u voorstellen: de logopedist
ParaMáx is het paramedisch centrum in MMC. De schakel tussen lokale zorgverlener en ziekenhuis, gespecialiseerd in fysiotherapie, logopedie, dietetiek en ergotherapie. De naam zegt het al: ParaMáx gaat voor maximale levenskwaliteit. Logopedist Maudi Gielis en één van haar patienten aan het woord.

De logopedist: Maudi Gielis
Steeds meer mensen vinden hun weg naar de logopedisten van ParaMáx. En dat is niet verwonderlijk. Sinds augustus kan iedereen zonder verwijzing van de huisarts of specialist bij hen terecht met spraak- taal-, slik-, stem- of ademproblemen en verlammingen aan het aangezicht. Zowel kinderen als volwassenen. Na onderzoek volgt een doelgerichte behandeling. Praktische adviezen en therapieen om het spreken, slikken, ademen of de taalvaardigheid te verbeteren. De vijf logopedisten doen hun werk overigens niet alleen in de polikliniek. Ze behandelen in het ziekenhuis bijvoorbeeld ook volwassenen met slikproblemen en te vroeg geborenen met voedingsproblemen.

Logopedist Maudi Gielis is gespecialiseerd in de behandeling van stemproblemen. “Veel mensen hebben hier last van omdat ze hun stem overbelasten of verkeerd gebruiken. Vaak mensen met een spreekberoep en natuurlijk ook zangers.” Nadat de KNO-arts van het Máxima in de keel heeft gekeken, gaat de patient naar de logopedist voor deskundig advies en stem- en ademtraining, eventueel in combinatie met een massage van het strottenhoofd.

Volgens Maudi Gielis is het een groot voordeel dat alle specialisten van het ziekenhuis en de experts van ParaMáx bij elkaar onder een dak zitten. “Als we advies van elkaar nodig hebben, hoeven we maar bij elkaar binnen te lopen.”

Loek van Putten uit Valkenswaard:
“Vier jaar geleden gaf mijn stem er de brui aan. Vervelend want als eigenaar van een entertainmentbedrijf praat ik gemiddeld tien tot vijftien uur per dag. De KNO-arts die mijn keel onderzocht, constateerde dat mijn stembanden overbelast waren en stuurde me voor behandeling door naar een logopedist van ParaMáx. Aanvankelijk stond ik daar vrij sceptisch tegenover, maar nu ben ik enorm enthousiast. Het resultaat van stem- en ademhalingstraining in combinatie met een massage van mijn strottenhoofd is verbluffend. Logopedist Maudi Gielis heeft me geleerd vanuit mijn buik te ademen en te praten waardoor ik mijn stem minder belast. Het gaat nu zo goed dat we de behandeling langzaam kunnen afbouwen.”

Bron:MMC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen