Sinterklaas blij met nieuwe kinderwebsite JBZ

Array

Sinterklaas was op zondagmiddag 27 november de eerste bezoeker van www.halloziekenhuis.nl de nieuwe kinderwebsite van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. De Sint was op bezoek om zijn verjaardag te vieren met ruim 250 kinderen van medewerkers.

Vorige week bezocht één van zijn Pietjes de Spoedeisende Hulp, omdat hij van het dak was gevallen. Op de kinderwebsite zag Sinterklaas wat Pietje op de Spoedeisende Hulp allemaal had meegemaakt.

Kennismaking
Het doel van de kinderwebsite is kinderen en jongeren tot 18 jaar kennis te laten maken met het ziekenhuis. De informatie op de website richt zich op drie doelgroepen: kinderen van 0 tot 6 jaar, kinderen van 6-12 jaar en jongeren van 12-18 jaar. Bij de jongere groepen bevindt zich op veel pagina’s een ouderknop, waar informatie voor ouders te vinden is.

Spelenderwijs
Op de website maken kinderen kennis met alle belangrijke afdelingen van het ziekenhuis, zoals de Spoedeisende Hulp, de operatiekamer en de kinderafdeling. Dit gebeurt voornamelijk met behulp van korte filmpjes, waarin kinderen de hoofdrol spelen. Ook leren ze spelenderwijs alle medewerkers kennen die in het ziekenhuis met kinderen werken. Voor de jongere kinderen is er röntgenmemory en het kofferspel: wat mag je wel en niet meenemen naar het ziekenhuis?

Prijsvraag
Ter introductie heeft de kinderafdeling een prijsvraag uitgeschreven, waarbij kinderen de antwoorden op de quizvragen op de website kunnen vinden. Ze kunnen o.a. een digitale camera winnen. Kijk op www.halloziekenhuis.nl/prijsvraag

 

Sponsoren
De kinderwebsite is geheel mogelijk gemaakt door sponsoren. Hoofdsponsor is Ricoh, andere sponsoren zijn i3-groep, Stichting Vrienden JBZ, Teamonder21 en Interactive Studios.

Recente artikelen