Pink Ribbon gaat kwetsende acties stopzetten

Array

Stichting Pink Ribbon, bekend van de strijd tegen borstkanker, gaat een aantal van haar acties stopzetten omdat deze te kwetsend zouden zijn voor borstkankerpatienten. Interim-directeur Stan de Klerk zegt vandaag in het AD: ‘Ik kan me voorstellen dat zoiets als aanstootgevend kan worden gezien en dat we dat dus niet meer moeten doen. Pink Ribbon heeft de afgelopen tijd veel kritiek gehad. De kritiek is dat het opgehaalde geld aan onderzoek en voorlichting wordt besteed. Daarnaast wordt Pink Ribbon verweten té frivole evenementen te omarmen die in schril contrast staan met de slopende ziekte. Directeur De Klerk: ‘We trekken ons die kritiek erg aan. Het laatste wat we willen is patienten kwetsen. De Klerk noemt de beschuldiging van Nieuwsuur in het AD  ‘onzin’.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "Pink Ribbon gaat kwetsende acties stopzetten"

  1. Het wordt ook wel eens tijd dat Pink Ribbon een toontje lager gaat zingen

    Zelf ben ik 67 jaar en al 7 jaar onder behandeling van BK. Ik wordt kostmisselijk van al hun “reklame” uitingen en zal zeker niets kopen waar de “Pink Ribbon”op staat en zo dachten al steeds meer mensen er over.

    In 1997 heb ik het “Time Out Fonds” (zie ook www//time-outfonds.eu) opgericht
    en dat om daadwerkelijk iets te kunnen doen voor mij mede-lotgenoten.

    Wij moeten hard werken om het geld bij elkaar te krijgen en met veel te weinig mensen. Sieraden maken en verkopen, in winkels en op braderiën en jaarmarkten maar ook bij de “Samenloop voor Hoop”in de diverse steden van Maastricht tot Groningen zijn we een graaggeziene gast.
    Veel hebben we ook gesproken met ex vrijwilligsters van Pink Ribbon, over de manier waarop ze behandeld werden en dat de “Bobo’s” kennelijk het aanzien waren van Pink Ribbon.

    Een van de woordvoerders van Pink Ribbon stuurde ons zelfs onderstaand mailtje:

    Best mevrouw/meneer,

    Via onze ambassadeur Bianca van Engelshoven die gisteren aanwezig was met een Pink Ribbon stand tijdens de landmarkt in Mesch vernamen wij dat jullie Pink Ribbon armbanden en andere artikelen verkochten.

    Klopt het dat wij daar niet van op de hoogte zijn? Pink Ribbon armbanden en alle overige Pink Ribbon artikelen worden uitsluitend door onze partner Tobotex verkocht, hetzij via onze webshop hetzij direct hetzij via onze stands in het gehele land.

    Het is uitermate verwarrend voor het publiek te constateren dat er kennelijk nog meer Pink Ribbon armbanden en andere Pink Ribbon artikelen verkocht worden waarbij het niet duidelijk waar de opbrengst naar toe gaat.

    Graag zie ik uw reactie tegemoet.

    Met vriendelijke groet,

    Marieke Leurink – ten Hove

    Dit is toch een lachertje?

    Geen duur kantoor, auto’s zelfs geen onk. vergoeding voor ons. Wij voelen ons er gewoon goed bij als we weer een van onze gasten hebben kunnen verwennen met een “TIME OUT

Comments are closed.

Recente artikelen