NMa stemt in met de fusie Bouman GGZ en Delta Psychiatrisch Centrum

Array
Dit is een origineel bericht van Bouman GGZ
Op 5 december 2011 heeft de NMa het besluit genomen dat er voor de fusie tussen Bouman GGZ en Delta Psychiatrisch Centrum geen vergunning vereist is. De Nma schrijft in het besluit: ‘De Raad heeft geen reden om aan te nemen dat de concentratie de daadwerkelijke mededinging op de Nederlandse markt of een deel daarvan op significante wijze zou kunnen belemmeren’. Beide raden van bestuur zijn verheugd, omdat een fusie leidt tot betere zorg voor clienten met een psychiatrisch en/of verslavingsprobleem.

Paul van Heugten, voorzitter raad van bestuur Delta: “Ik ben blij dat de NMa zo snel zijn fiat heeft gegeven. Zeker in het kader van de huidige bezuinigingsmaatregelen in de ggz geeft de fusie een lichtpuntje, omdat we gezamenlijk financieel sterker staan.” Ook Sjef Czyzewski, voorzitter raad van bestuur Bouman GGZ is verheugd: “Eén van de redenen om te fuseren is dat we daarmee een innovatie-impuls willen geven als motor op vakinhoudelijk en bedrijfsmatig gebied. Daar moet je dan voldoende geld en mensen op kunnen inzetten. Een fusie biedt hiertoe meer ruimte.”Doel fusie
Met de fusie worden de volgende doelen beoogd:
– Betere en meer doelmatige zorg voor de client: bundeling van twee expertises, namelijk de specialistische psychiatrie en de specialistische verslavingszorg in de context van de grote stad(s)problematiek.
РVerhogen van de flexibiliteit: ̩̩n organisatie die snel kan inspelen op maatschappelijke, economische en demografische ontwikkelingen en zo een duurzame en toekomstbestendige bedrijfsstrategie voert.
– Verhoging van innovatiekracht: er ontstaat een ruimer investeringsbudget ten behoeve van vakinhoudelijke en bedrijfsmatige kennisontwikkeling.
– Verhoging van aantrekkelijkheid voor medewerkers: door de fusie ontstaan nieuwe en meer gevarieerde uitdagingen en opleidingsmogelijkheden.
РVerhogen van doelmatigheid: ̩̩n nieuwe organisatie die kosteneffectief en -efficient kan werken. Betere risicospreiding door differentiatie en volumevergroting en het aanboren van nieuwe financieringstromen.

Fusiedocument
Nu de NMa heeft ingestemd met de fusie, zal gestart worden met het opstellen van het fusiedocument, waarin de plannen verder uitgewerkt worden.

Bron: ANP Perssupport

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen