Tunstall Healthcare maakt de eerste resultaten bekend van het WSD-programma, ’s werelds grootste telehealth studie tot nu toe.

Array

45% afname in sterfte, 20% afname in spoedopnames, 8% reductie in de zorgkosten.
Uit de eerste resultaten van het Whole System Demonstrator (WSD) programma kwam duidelijk naar voren dat de inzet van telehealth het leven en de klinische resultaten van mensen met een chronische aandoening verbetert. Telehealth is het consequent, betrouwbaar, accuraat en op afstand monitoren van de conditie van een patient met behulp van gemakkelijk te gebruiken apparatuur die zorgprofessionals kunnen aanpassen aan de situatie van iedere patient, waardoor het mogelijk wordt om de eigen gezondheid thuis effectiever te managen
Bij het WSD programma zijn 6.191 patienten met één van de drie chronische aandoeningen diabetes, hartfalen of COPD betrokken. Dit zijn patienten van 238 verschillende huisartsenpraktijken uit Cornwall, Kent en Newham, Groot-Brittanie. Deze twee jaar durende studie werd gesubsidieerd door het Britse ministerie van Volksgezondheid. De eerste resultaten van het WSD-programma laten zien dat de inzet van telehealth zorgt voor:
• 45% afname van het sterftecijfer
• 15% afname van het aantal opnames op de Spoedeisende Hulp
• 20% afname van spoedopnames
• 14% afname van ziekenhuisopnames
• 14% vermindering in het aantal ligdagen
• 8% reductie in de zorgkosten.

De Britse premier Cameron heeft, naar aanleiding van deze succesvolle resultaten, aangekondigd om inzet van geavanceerde telehealth- en telecare-oplossingen uit te rollen en beschikbaar te stellen voor drie miljoen mensen in de komende vijf jaar, met als doel hun leven te verbeteren en zodoende het Verenigd Koninkrijk in de voorhoede te plaatsen van de wereldwijde gezondheidszorg.
Tunstall Healthcare is één van de drie leveranciers van thuiszorgtechnologieen in het WSD programma. Met de telehealthoplossingen van Tunstall werden patienten in staat gesteld hun vitale functies, zoals gewicht, bloeddruk en hartslag thuis te controleren in een vertrouwde en veilige omgeving.Tevens hadden de zorgprofessionals toegang tot de meetresultaten en konden ze, bij eventuele afwijkingen, tijdig ingrijpen. Bovendien werd het zelfbewustzijn van de patient bevorderd.
“Patienten vertellen ons dat telehealth hen helpt om beter om te gaan met hun chronische aandoening; het stelt hen in staat beter hun eigen gezondheid te managen; het zorgt voor meer onafhankelijkheid en gemoedsrust; het heeft bijgedragen aan een vroegere diagnose en behandeling van hun aandoening. Telehealth moet niet gezien worden als een vervanging van de huisarts of specialist. Het helpt mensen hun onafhankelijkheid te behouden en medische hulp kan tijdiger worden ingezet.” Aldus Dave Tyas, Service Improvement Manager NHS.
Over Tunstall:
De Tunstall Healthcare Group is wereldwijd marktleider in geavanceerde telehealthcare oplossingen met meer dan 2,5 miljoen gebruikers. Tunstall’s oplossingen ondersteunen ouderen en chronisch zieken en helpt hen langer zelfstandig te blijven wonen. De oplossingen zijn effectief bewezen in ’s werelds grootste telehealthstudie. Voor meer informatie over hoe telehealthcare de kwaliteit van leven kan verbeteren, bezoek www.tunstall.nl

Meer informatie over het WSD-programma: www.dh.gov.uk/health/2011/12/wsd-headline-findings

Bron: Tunstall Healthcare Benelux

Recente artikelen