Inschrijving gynaecologen voor seminar over ergonomie gestart

Array

Gynaecologen kunnen zich nu inschrijven voor het seminar ‘Hoe bevalt het werk?’ op 18 januari 2012 in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Onderzoekers van TNO en BosBedrijfsOefentherapie presenteren dan oplossingen en denkrichtingen om de fysieke belasting in de gynaecologische praktijk terug te dringen.
Gynaecologen, artsen in opleiding en andere bij het vak gynaecologen betrokken personen kunnen zich aanmelden via de website www.hoebevalthetwerk.nl. De organisatie is in handen van het St. Antonius Ziekenhuis en arbeidsongeschiktheidsverzekeraar Movir.. .
In 2010 gaf Movir opdracht aan TNO en BosBedrijfsOefentherapie onderzoek te doen naar de fysieke belasting in de gynaecologische praktijk en oplossingen en denkrichtingen te formuleren. Deze zijn vervolgens getoetst op haalbaarheid, ergonomie, efficientie, praktische toepasbaarheid en draagvlak.  “Gynaecologie is een fysiek zwaar beroep. Door meer aandacht te hebben voor het terugdringen van de fysieke belasting in de gynaecologische praktijk, bevordert de gezondheid van gynaecologen. Bovendien verbetert de kwaliteit van de zorg”, aldus Louis van Drunen, directeur van Movir. De resultaten van het onderzoek zijn verwerkt in de uitgave ‘Hoe bevalt het werk?’ en worden op 18 januari 2012 tijdens een seminar gepresenteerd .

 

Voor meer informatie:

De heer Bas Jongeling / de heer René van der Linden

Tel. (030) 607 87 00

E-mail: [email protected] / [email protected]

www.movir.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen