Vergelijkingswebsite tandzorgtarieven online

Vanaf 24 december 2011 is de website www.tandzorgtarieven.nl online. Iedereen die in Nederland een tandheelkundige behandeling moet ondergaan, kan op deze website tandartspraktijken met elkaar vergelijken op tarieven, specialisaties en bijzondere faciliteiten.

Grote verschillen in kosten voor tandzorg
Vanaf januari 2012 bepalen tandartsen en andere aanbieders in de tandheelkunde zelf de tarieven. Consumenten die geen aanvullende verzekering voor tandartskosten hebben, krijgen te maken met sterk uiteenlopende kosten voor vergelijkbare behandelingen. Verschillen kunnen oplopen tot een paar honderd euro voor een ingrijpende tandheelkundige ingreep.

Een profiel voor elke tandarts
Ondernemer Erwin Rademaker uit Roden (Dr.) heeft het idee voor de vergelijkingssite voor tandzorgtarieven ontwikkeld. Op de website staan alle tandartsen per gemeente in Nederland vermeld met standaard adresgegevens, afkomstig uit het bestand van de Kamer van Koophandel. In de week voor Kerst hebben alle 5.300 tandheelkundige praktijken een brief ontvangen met informatie over de nieuwe vergelijkingssite. Elke tandarts kan ervoor kiezen een uitgebreid profiel op de website te plaatsen met zijn tarieven, specialisaties en overige relevante informatie voor de zorgconsument. Een tandarts kan zich op deze manier profileren in de markt.

Social media voor de promotie van de website
Om de zorgconsument in Nederland te informeren over de nieuwe vergelijkingssite wordt gebruik gemaakt van diverse social media: Twitter (@TandartsKiezen), Facebook en LinkedIn.

Een heldere offerte per aanbieder als resultaat
De bezoeker van de website krijgt een selectie van aanbieders voorgeschoteld op basis van zijn eigen zoekcriteria. Hij kan zoeken op een of meerdere specifieke behandelingen, op specialisaties in de tandheelkunde, op trefwoorden en op de gewenste regio. Het resultaat is een heldere offerte per aanbieder, zodat hij bewust een keuze kan maken. Daarnaast biedt de website uitvoerige informatie over tandheelkundige behandelingen en specialisaties.

Contactgegevens voor meer informatie
Website: www.tandzorgtarieven.nl
Contactpersoon: Erwin Rademaker
1ste Energieweg 14e, 9301 LK  RODEN
Telefoon:  050 501 35 15 / 06 12 49 66 12
E-mail: info@01234.nl
Twitter: @TandartsKiezen

3 REACTIES

  1. Ik heb zelf een tandartspratijk en maak gebruik van een account/profielpagina. Ik vind http://www.tandzorgtarieven.nl een duidelijke en overzichtelijke website, met voldoede input.
    Naast mijn eigen website vind ik het erg prettig dat ik een overzichtelijke profielpagina heb op een vergelijkingswebsite, wat mij veel tijd bespaard met het beantwoorden van vragen mbt. de nieuwe tandartstarieven en overige.

    Mvg Tandarts de Jong

Comments are closed.