Franse borstimplantaten niet in MCA

Array

De borstimplantaten waarover in Frankrijk vlak voor kerst ophef is ontstaan, zijn niet gebruikt bij vrouwen die in MCA borstimplantaten hebben gekregen.

De polikliniek plastische chirurgie van MCA krijgt veel vragen van verontruste vrouwen, sinds bekend werd dat de Franse regering vrouwen met borstimplantaten van het merk PIP (of M-implants) adviseert deze uit voorzorg te laten verwijderen. De plastisch chirurgen van MCA kunnen die onrust geheel wegnemen: MCA gebruikt geen borstimplantaten van dit merk.

Implantaten van het merk PIP (of M-implants) zouden schadelijk zijn voor de gezondheid. De implantaten hebben de neiging snel te scheuren en te lekken. De vrijgekomen siliconengel kan irritatie veroorzaken, die kan leiden tot overgevoeligheidsreacties. Ook is bij het scheuren van de implantaten het verwijderen van de gel moeilijker. Het Frans Nationaal Kankercentrum heeft aangegeven dat tot op heden geen verhoogd risico is aangetoond op kanker bij vrouwen met PIP-borstimplantaten in vergelijking met andere implantaten.

contactpersoon: afdeling communicatie

bron: Medisch Centrum Alkmaar.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen