Denk mee over de toekomst van de huisartsenzorg

Array

De LHV en het NHG nodigen huisartsen van harte uit om mee te denken over de Toekomstvisie Huisartsenzorg 2022 die medio 2012 zal verschijnen. Ondanks de grote zorgen die er op dit moment zijn over de aangekondigde bezuiniging op de huisartsenzorg, willen we met u discussieren over de huisartsenzorg van de toekomst. De eerste drie bijeenkomsten zijn inmiddels gepland.

Doel van een nieuwe toekomstvisie
De huidige visie is aan actualisering toe: ontwikkelingen in de zorg en de maatschappij plaatsen de huisartsen voor een aantal fundamentele vragen. In de toekomstvisie wordt duidelijk gemaakt waarvoor de huisartsenzorg staat en in de toekomst wil staan. Ook zet de toekomstvisie de koers uit voor de beleidsontwikkeling en belangenbehartiging van de beroepsgroep.Visie, voor en door huisartsen
Een projectgroep bestaande uit vertegenwoordigers van LHV, NHG en IOH (Interfacultair Overleg Huisartsgeneeskunde) werkt aan de actualisering van de Toekomstvisie Huisartsenzorg 2012 met de focus op 2022. Maar: de nieuwe toekomstvisie wordt niet verzonnen vanachter een bureau in Utrecht. Uw inbreng is van groot belang! De projectgroep wil graag vanuit het veld horen welke keuzes de beroepsgroep zou moeten maken voor de toekomst van het vak. Schrijf u daarom in voor een van de bijeenkomsten.

Tot nu toe heeft de projectgroep in kaart gebracht met welke vaste gegevens en variabelen we te maken hebben in de komende tien jaar in samenleving en zorg. In de huidige fase van het proces willen we u enkele principiele keuzes voorleggen.

Thema’s
Het gaat hierbij om keuzes over de thema’s:

•    Hoe ziet het huisartsgeneeskundig aanbod eruit dat de huisartsenzorg biedt in 2022?
•    Wat verwachten patienten in 2022 van de huisartsenzorg?
•    Wat is de rol van de huisarts ten aanzien van doelmatigheid van zorg?
•    In hoeverre vindt in 2022 taakdifferentiatie of -delegatie plaats in de huisartsenzorg?
•    Hoe ziet de samenwerking met de eerste en tweede lijn eruit in 2022?

De uitkomsten van de discussies zijn de basis voor de ontwikkeling van een aantal scenario’s voor de huisartsenzorg in 2022. Een van deze scenario’s zal de basis vormen van de visie van de beroepsgroep op de huisartsenzorg in 2022. De doelstelling is om medio 2012 een Toekomstvisie Huisartsenzorg 2022 te presenteren.

Data en locaties
Datum    Regio    Locatie
7 februari 2012    Oost    Fort Bronsbergen, Zutphen
8 februari 2012    West    Van der Valkhotel, Nootdorp
29 februari 2012    Zuid    Willem II Stadion, Tilburg
Andere regio’s volgen spoedig
De bijeenkomsten voor de andere vier regio’s worden in maart gepland. Deze data en locaties worden begin januari 2012 bekend gemaakt.

Tijd en accreditatie
De bijeenkomsten zijn van 15.00 u tot 19.00 uur. Iedereen van de LHV en NHG is welkom. Sprekers zijn afgevaardigden van de projectgroep.

Aanmelden
Op de website over de toekomstvisie kunt u zich aanmelden.

Bron: LHV

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen