Borstvoedingscertificaat voor Maasstad Ziekenhuis

Array

Het Maasstad Ziekenhuis heeft het WHO/Unicef borstvoedingscertificaat behaald! De afdeling verloskunde (kraamafdeling, verloskamers,) kinderafdeling en neonatologie voldoen allemaal aan hoge internationale eisen die aan borstvoedingszorg worden gesteld. Het Maasstad Ziekenhuis mag zich officieel met trots een ‘Baby Friendly Hospital’ noemen.

Sinds juni 2010 bereidt het Maasstad Ziekenhuis zich intensief voor op een audit van de Stichting Zorg voor Borstvoeding. Het behalen van het borstvoedingscertificaat is dan ook vooral te danken aan de intensieve samenwerking tussen verpleegkundigen, lactatiekundigen, gynaecologen en kinderartsen. Zij zijn dan ook allemaal trots op dit resultaat.

Om in aanmerking te komen voor het borstvoedingscertificaat dient het ziekenhuis aan de ‘Tien vuistregels voor het slagen van borstvoeding’ te voldoen. Zo zijn o.a. alle medewerkers goed geschoold en mag er geen reclame worden gemaakt voor kunstvoeding. Ook blijven moeder en kind zoveel mogelijk bij elkaar en wordt al voor de geboorte uitgebreid aandacht besteed aan borstvoeding.

De ontwikkeling van borstvoedingszorg houdt met het behalen van dit certificaat niet op. De afdelingen van het Maasstad Ziekenhuis blijven zich inzetten om de zorg voor borstvoeding steeds verder te verbreden.

Medio januari 2012 is de officiele uitreiking van het borstvoedingscertificaat. Hierbij overhandigt de Stichting Zorg voor Borstvoeding het certificaat aan het Maasstad Ziekenhuis.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen