Overeenkomst Reinaert Kliniek en Atrium MC Parkstad

Array
Dit is een origineel bericht van Reinaert Kliniek

Samenwerking gezondheidszorg Zuid-Limburg
Vandaag ondertekenen L. Serlie, voorzitter van de Stichting Reinaert Kliniek, en prof. dr. H. Kerkkamp, lid van de Raad van Bestuur van het Atrium Medisch Centrum, een samenwerkingsovereenkomst tussen beide zorginstellingen. Belangrijk voor de Reinaert Kliniek is dat Atrium MC voortaan als officiele achtervang zal fungeren in geval van medische complicaties die niet in de Reinaert Kliniek zelf behandeld kunnen worden. Op zijn beurt ziet het Atrium MC voordelen in de samenwerking met het oog op de toenemende marktwerking in de zorg.

Een samenwerkingsovereenkomst als deze wordt weliswaar gewenst door de zorgverzekeraars en de inspectie, maar de afspraken tussen de Reinaert Kliniek en het Atrium MC zijn meer dan een formaliteit. Het Atrium MC verricht al een aantal diensten voor de Reinaert Kliniek, waaronder apotheekvoorzieningen, röntgenfoto’s en bloedtransfusies. Daar staat tegenover dat de Reinaert Kliniek patienten naar het Atrium MC zal verwijzen voor ingrepen die niet in de kliniek kunnen plaatsvinden, of wanneer een voortgezette behandeling in een ziekenhuis nodig is. Uiteraard is daarbij de keuze van de patient in alle gevallen doorslaggevend.

De komende maanden onderzoeken beide zorginstellingen op welke wijze de samenwerking verder kan worden uitgebreid. Het welzijn en het gemak van de patienten in Zuid-Limburg staat daarbij voorop.

De Reinaert Kliniek (sinds 1992) is een Zelfstandig Behandelcentrum (ZBC) met vestigingen in Maastricht, Amstenrade en Sittard. De Reinaert Kliniek is erkend door de Nederlandse overheid, is lid van Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) en heeft contracten gesloten met alle Nederlandse zorgverzekeraars. Patienten kunnen er terecht voor keel-, neus- en oorheelkunde, orthopedische chirurgie, algemene chirurgie, plastische chirurgie, kaakchirurgie, gynaecologie, pijnbestrijding en dermatologie. In 2011 werden circa 11.000 nieuwe patienten ontvangen en 2.100 operaties uitgevoerd.

Het Atrium Medisch Centrum Parkstad is één van de grootste algemene ziekenhuizen van Nederland en al meer dan 100 jaar een gerenommeerd opleidingsziekenhuis. Het Atrium MC heeft vestigingen in Heerlen, Brunssum en Kerkrade.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen