LHV in hoger beroep tegen boete NMa

Array

Dit is een origineel bericht van Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV)
De LHV gaat in hoger beroep tegen de boete die de NMa de beroepsorganisatie oplegt voor het vermeend overtreden van de Mededingingswet.

De LHV is verbijsterd over het NMa-besluit. ‘Wij herkennen ons helemaal niet in het beeld dat de NMa schetst en zijn het dan ook volstrekt oneens met de conclusies. Wij zijn er voorstander van dat een huisarts zich kan vestigen op elke plek die hij wenst. Dat is ook in het belang van de patient,’ aldus de LHV. ‘Wij willen ervoor zorgen dat iedere Nederlander een eigen huisarts heeft dicht bij hem of haar in de buurt. Daar zijn onze inspanningen op gericht.’

De LHV heeft de Mededingingswet niet overtreden en ziet de uitkomst van de beroepsprocedure dan ook met vertrouwen tegemoet.

Bron: ANP Perssupport

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen