Herziene uitgave Advanced Paediatric Life Support

Array

Onlangs is bij Reed Business de herziene uitgave van het boek Advanced Peadiatric Life Support ? de Nederlandse editie verschenen. Dit boek biedt artsen, verpleegkundigen en paramedici die in het eerste ‘gouden’  uur een ernstig ziek of zwaargewond kind moeten opvangen, een eenvoudige en effectieve benadering.

De werkwijze die wordt beschreven in het boek Advanced Paediatric Life Support is internationaal inmiddels stevig verankerd. De uitgangspunten zijn: eenvoud, eenduidigheid en veiligheid. Daarmee geeft het protocol richtlijn aan en ordening in de maatregelen die nodig zijn om een vitaal ernstig bedreigd kind te stabiliseren.

Nieuwe inzichten en richtlijnen
De ontwikkelingen in de geneeskunde gaan snel, ook die in de acute geneeskunde bij kinderen. Deze druk is daarom geheel bijgewerkt en aangepast aan de meest recente inzichten. Deze inzichten en richtlijnen bevatten de reanimatierichtlijnen van de European Resuscitation Council, de Nederlandse Reanimatie Raad en de Belgian Resuscitation Council uit 2010. En de laatste richtlijnen voor de behandeling van onder meer ernstig astma, convulsies en diabetische ketoacidose van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde.

Afgestemd op de Nederlandse situatie
Advanced Paediatric Life Support – de Nederlandse editie is primair bedoeld als cursusboek voor APLS en verwante cursussen van de Stichting Spoedeisende Hulp bij kinderen (SHK). Het is echter ook een uitstekend leerboek en een nuttig handboek voor de kliniek. Het boek is tot stand gekomen dankzij internationale samenwerking tussen de SHK en de Advanced Life Support Group uit Manchester (UK). De oorspronkelijke Engelse tekst is bewerkt door een multidisciplinaire groep van Nederlandse deskundigen op het gebied van spoedeisende geneeskunde bij kinderen. Daardoor is de tekst volledig afgestemd op de Nederlandse situatie.

Advanced Paediatric Life Support, de Nederlandse editie is een uitgave van Reed Business. Het boek is verkrijgbaar via de website www.elseviergezondheidszorg.nl, via de reguliere boekhandel of via de klantenservice van Reed Business

Redactie: Nigel M. Turner, Piet L. Leroy met voorwoord van prof. dr. A.J. van Vught / ISBN: 9789035233584/ Uitgave: 3e druk 2011 / Prijs: € 74,95 /aantal pagina’s: 424.
 

Mediabedrijf Reed Business is onderdeel van een van ?s werelds grootste mediaconcerns Reed Elsevier. Reed Business geeft merken uit als Elsevier, Kinderopvang, Nursing en Zorgvisie en is marktleidend in vrijwel alle business-to-business sectoren. Kijk voor meer informatie op www.reedbusiness.nl.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen