Opnieuw een overname door zorgaanbieder Domus Magnus

Array

Particuliere woonzorgorganisatie Domus Magnus richtte zich als een van de eersten op de particuliere ouderenzorg in het luxe segment. In 2005 opende oprichter Erwin Miedema (toen 29) zijn eerste exclusieve locatie in Brummen (‘Landgoed Klein Engelenburg’). Nu, zeven jaar later, voegt hij met de overname van zorgvoorziening ‘Huis Welgelegen’ in Warnsveld een zesde luxe locatie aan Domus Magnus toe.

Afgelopen maandag 2 januari was de overname van de laatste aanwinst, Huis Welgelegen in Warnsveld, een feit. Met de nieuwe locatie Huis Welgelegen is Domus Magnus gegroeid naar een organisatie met 6 locaties, 176 appartementen, 300 medewerkers en een omzet van 15 miljoen euro.

De 14 appartementen in Warnsveld zijn helemaal opgebouwd volgens de Domus Magnus formule: ruime zelfstandige appartementen met een eigen woonkamer, slaapkamer en badkamer. Deze manier van wonen geeft de bewoners alle rust en privacy en tegelijkertijd is er de mogelijkheid om samen het diner van de chef-kok te gebruiken in de eetzaal of straks  het wekelijkse klassieke concert te bezoeken. “We streven een voortzetting van het wooncomfort en de levensstijl na die men gewend is”, zo verklaart oprichter en directeur Erwin Miedema (37) zijn succesformule.

Huis Welgelegen is een kleinschalige woonzorgvoorziening voor ouderen en gehuisvest in een sfeervol monumentaal herenhuis uit 1832 met een prachtige  historische Engelse landschapstuin. De locatie heeft op dit moment veertien bewoners, de meeste met psycho-geriatrische klachten. Voor deze bewoners verandert er volgens Miedema niet of nauwelijks iets. “Het streven is om de zorgkwaliteit naar een hoger niveau te brengen. We leveren zorg tot en met de laatste levensfase, van huishoudelijke verzorging tot de inzet van een verpleeghuisarts”, aldus Erwin Miedema.

Domus Magnus is een particuliere woonzorgorganisatie die ouderen de mogelijkheid biedt om in een kleinschalige, luxe woonomgeving oud te worden met alle persoonlijke zorg en dienstverlening die nodig is, tot en met de laatste levensfase. Daarbij wordt vooral rekening gehouden met de voortzetting van het wooncomfort en de levensstijl die men gewend is. De luxe appartementen, in authentieke en exclusieve land- en herenhuizen, zijn van alle gemakken voorzien.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen