YouBook’ wint Zorg Innovatie Prijs ’s Heeren Loo 2012

jongeren met een licht verstandelijke beperking, die een korte periode op een crisisgroep verblijven, kunnen in de toekomst een interactief modern levensboek bijhouden; YouBook. Het project werd ontwikkeld door medewerkers van kwadrant Middelrode van ’s Heeren Loo Zorggroep en won de ’s Heeren Loo Zorg Innovatie Prijs 2012.

Aan de prijs is een bedrag van 10.000,- euro verbonden alsmede een bronzen wisseltrofee. De prijs werd 12 januari jl. tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van ’s Heeren Loo overhandigd door regiomanager en jurylid Rianne van Eijk. ’s Heeren Loo is een van de grootste organisaties die mensen met een verstandelijke beperking ondersteunt. ’s Heeren Loo wil met deze prijs medewerkers stimuleren om via innovatieve initiatieven de kwaliteit van het leven van mensen met een verstandelijke beperking verder te verbeteren.

Interactief levensboek
YouBook is ontwikkeld voor jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) die een korte periode op een crisisgroep verblijven. Het is een interactief modern levensboek waarmee jongeren hun crisisperiode en opvattingen in kaart kunnen brengen. Henk Jonker, manager Primair Proces bij Kwadrant Middelrode: “YouBook helpt een jongere makkelijker contact te leggen met groepsleiding, bijvoorbeeld via interviewopdrachten. Maar YouBook bevat ook leuke games die jongeren helpen hun emoties en gevoelens een plek te geven. Zij ontwikkelen met YouBook een tastbare herinnering waarmee ze ook thuis of op een nieuwe groep aan de slag kunnen. Het programma is heel nadrukkelijk geen vervanging van de persoonlijke gesprekken tussen jongeren en groepsleiders, maar een aanvulling daarop.” Bekijk op www.sheerenloo.nl het filmpje over YouBook.

Publieksprijs
Medewerkers van ’s Heeren Loo mochten hun stem uitbrengen op drie door een jury genomineerde projecten. Met maar liefst 40% van de stemmen stond het innovatieve initiatief uit Kwadrant Middelrode met stip op één. Het projectteam zal de prijs besteden aan het implementeren van YouBook

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen